IŞİD Diyanet fetvasının "gereğini" yaptı: Pop müzik dinliyor diye 15 yaşındaki çocuğun kafası kesildi

IŞİD Musul'da 15 yaşındaki bir çocuğu pop müzik dinliyor diye kafasını keserek infaz etmesi, akıllara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı “cinsel arzuları tahrik eden şarkıları söylemek ve onları dinlemek günahtır” fetvasını getirdi.

IŞİD Diyanet fetvasının

IŞİD Musul’da 15 yaşındaki bir çocuğu pop müzik dinliyor diye kafasını keserek infaz etti. İnfaz, akıllara Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı “cinsel arzuları tahrik eden şarkıları söylemek ve onları dinlemek günahtır” fetvasını getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in her skandalda “onlar fetva değil”, “bizi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar” diye kurtulmaya çalıştığı fetvalar ile selefi cihatçılık ve IŞİD arasındaki mesafenin o kadar da uzak olmadığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu. IŞİD, pop müziğin “ahlaksızlık”ların nedeni olduğunu ve “eşcinselliği özendirdiği”ni savunurken Diyanet fetvasında da “cinsel arzuları tahrik eden şarkıları söylemek ve onları dinlemek günahtır” denilmişti.

IŞİD’e bağlı cihatçı teröristler, Irak’ta Batı Musul bölgesinde 15 yaşındaki Ayham Hüseyin adındaki bir çocuğu diskçalarında pop müzik dinliyor diye babasının dükkanından alıp götürerek önce dövdüler ve ardından da kentteki bir “şeriat mahkemesi”ne çıkardılar.

Mahkeme, 15 yaşındaki Ayham Hüseyin’in “Batı pop müziği” dinlemek suçundan cezalandırılmasına karar verdi. Yerel kaynaklar, çocuğun daha sonra şehir merkezindeki meydanda kafası kafası kesilerek infaz edildiğini bildirdiler.

http://gazetemanifesto.com/2016/02/15/diyanetten-yine-skandal-fetva-muzik-cinsel-arzulari-tahrik-etmemeli/