IŞİD Deyr ez-zor'da kaçırdığı 400 kişiden 270’ini serbest bıraktı

Geçtiğimiz günlerde Suriye Deyr ez-zor’da çoğu kadın ve çocuk 300 yakın insanı katledip 400 sivili kaçıran IŞİD aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu 270 kişiyi serbest bıraktı. Cihatçı teröristlere yakın, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, IŞİD tarafından evlere düzenlenen baskınlarda 14-55 yaş arasındaki erkeklerin rehine olarak tutulmaya devam edildiğini bildirdi.... View Article

IŞİD Deyr ez-zor'da kaçırdığı 400 kişiden 270’ini serbest bıraktı

Geçtiğimiz günlerde Suriye Deyr ez-zor’da çoğu kadın ve çocuk 300 yakın insanı katledip 400 sivili kaçıran IŞİD aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu 270 kişiyi serbest bıraktı.

Cihatçı teröristlere yakın, İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada, IŞİD tarafından evlere düzenlenen baskınlarda 14-55 yaş arasındaki erkeklerin rehine olarak tutulmaya devam edildiğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde, örgütün Deyr ez-zor şehrin kuzeyindeki el Baghaliyeh mahallesini ele geçirdiği ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 sivili kaçırdığını açıklanmıştı. SOHR yöneticisi Rami Abdel Rahman kaçırılanların Sünni ve Suriye Devlet güçleri tarafında savaşanların aileleri olduğunu ve IŞİD kontrolündeki diğer bölgelere götürüldüklerini bildirerek “Grup tarafından infaz edilecekleri ihtimali nedeniyle hayatları konusunda büyük endişe yaşanıyor. Çünkü bunu defalarca yaptılar” demişti.

270 sivilin serbest bırakılmasının ardından halen IŞİD’in elindeki rehinelere ilişkin ise SOHR yöneticisi Rami Abdel Rahman “Onlar rejimle bağlantılı gördükleri kişileri, dini yorumları çerçevesinde cezalandıracaktır” dedi.

Deyr ez-zor’u kuşatma altında tutan IŞİD, Suriye Ordusu’na bu bölgede çok sayıda saldırı düzenlediyse de bu saldırılar ordu ve savunma milisleri tarafından püskürtüldü.

http://gazetemanifesto.com/2016/01/17/katliam-yetmedi-isid-cogu-kadin-cocuk-400-kisiyi-kacirdi/