Bangladeş'te IŞİD saldırısı: 20 rehine hayatını kaybetti

Bangladeş’in başkenti Dakka’da yabancı diplomatların sıklıkla gittiği bir restorana dün akşam baskın düzenleyen IŞİD'liler 35 kişiyi kişiyi rehin aldı

Bangladeş'te IŞİD saldırısı: 20 rehine hayatını kaybetti

IŞİD, Bangladeş’te yabancı diplomatların sıklıkla gittiği bir restauranta silahlı kişilerle saldırdı. 20’si yabancı yaklaşık 35 kişinin rehin alındığı saldırıda gerçekleşen kurtarma operasyonunda 20 rehine hayatını kaybetti. Operasyonda 6 saldırgan da öldü.

Bangladeş’in başkenti Dakar’da IŞİD’liler büyükelçilik binalarının bulunduğu bölgedeki Holey Artisan Bakery isimli kafeye silahlı ve el bombalı saldırı düzenlemiş, saldırıda iki polis hayatını kaybederken, cihadçı militanlar kafe içindeki yaklaşık 35 kişi rehin almıştı. Reuters’a bilgi veren Bangladeş polisi, kafedeki rehineleri kurtarmak için kısa süre içinde operasyon düzenlemeyi planladıklarını kaydederken, rehineler arasına yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu belirtmişti.

Amaq: Saldırı IŞİD’in

Öte yandan rehine krizi devam ederken IŞİD’in haber ajansı olarak bilinen Amaq, saldırıyı örgütün gerçekleştirdiğini iddia etmişti. Amaq ayrıca, rehin alınan kişilerden 24’ünün öldürüldüğünü, 40’ının da yaralandığını öne sürmüştü.

Bangladeş: 13 rehine kurtarıldı

Rehine krizinin 10. saatinde başlayan ve gece boyu devam eden operasyonda altı saldırganın öldürüldüğü, 13 rehinenin de kurtarıldığı açıklandı.

Özel Kuvvetler’den Albay Tuhin Muhammed Masu tarafından yapılan açıklamada, hedef alınan kafenin olduğu binanın tamamen temizlendiği ancak operasyonun halen sürdüğü belirtildi. “Yaklaşık 35 kişi rehin alındı. Bunlardan 20 kadarı yabancı uyruklu. Kurtarılan rehineler arasında bir Japon ve iki Sri Lankalı bulunuyor. Japon rehine, yaralandığı için hastanede tedavi altına alındı” diyen Masu, diğer rehineler arasında da yaralananlar olduğunu belirtti ancak ayrıntı vermedi. (Sputnik)