IŞİD Bağdat'ta katliam yaptı en az 64 kişi öldü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, Şii nüfusun yaşadığı ve Sadr Şehri olarak bilinen bölgesinde meydana gelen bombalı saldırıda en az 64 kişi öldü, 60 kişi de yaralandı.

IŞİD Bağdat'ta katliam yaptı en az 64 kişi öldü

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, Şii nüfusun yaşadığı ve Sadr Şehri olarak bilinen bölgesinde meydana gelen bombalı saldırıda en az 64 kişi öldü, 60 kişi de yaralandı.

Bağdat’ın doğusunda Sadr mahallesinde gerçekleşen saldırıyı IŞİD üstlendi. Çoğunlukla Şiilerin yaşadığı mahallede çarşı içindeki bir güzellik salonunun yakınlarda bomba yüklü bir araç infilak etti. Saldırının son aylarda Irak’ta gerçekleşen en büyük intihar saldırısı olduğu ifade ediliyor. Iraklı yetkililer hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ya da çocuk olduğunu söylüyor.

Associated Press haber ajansı, 45 yaşındaki görgü tanığı manav Kerim Salih’in bombanın içi meyve kasalarıyla dolu bir kamyonette olduğunu söyledi ve “Çok şiddetli bir patlamaydı. Yerin sallandığını hissettik. Patlamanın şiddetiyle birkaç metre öteye savruldum. Bir süre bilincimi yitirmişim” dedi.

Sadece Nisan’da 741 kişi öldü

IŞİD’i destekleyen Amaq haber ajansı intihar bombacısının Şii milis savaşçılarını hedef aldığını yazdı. IŞİD Şubat ayında da Bağdat’ta intihar saldırıları düzenleyerek 70 kişinin ölümüne neden olmuştu.

Irak ordusu IŞİD’e karşı Bağdat’ın kuzey ve batısında kazanımlar elde etmiş durumda. Ancak IŞİD ülkenin birçok yerinde bombalı saldırı eylemlerini sürdürüyor. Birleşmiş Milletler, sadece Nisan ayında şiddet olayları nedeniyle en az 741 Iraklının öldüğünü belirtiyor. BM’nin Irak temsilciliği ölen sivil sayısını ise 410 olarak veriyor.