IŞİD Ankara'da örgütleniyor: Cuma günü tatil ilan edildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün, mahkemeye sunduğu tutanakta çarpıcı bilgiler yer alıyor.

IŞİD Ankara'da örgütleniyor: Cuma günü tatil ilan edildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün, yılbaşı gecesi kentte eylem hazırlığındayken yakalanan ve haklarında IŞİD üyeliğinden dava açılan sanıkların yargılandığı mahkemeye sunduğu tutanakta çarpıcı bilgiler yer alıyor.

Tutanakta, örgütün faaliyetlerinin Çubuk ilçesinde bulunan bir mescitte yürütüldüğü, esnafın yoğun ilgi gösterdiği ve cuma günlerini tatil ilan ettikleri belirtiliyor.

Başkentte yılbaşı gecesi bombalı eylem planlarken yakalanan IŞİD üyesi iki canlı bomba ve bu kişilerle bağlantı olduğu iddia edilen ve tutuksuz yargılanan iki sanık hakkında Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Mahkeme, H.Y. ve kardeşi Ö.Y.’nin, IŞİD ile olan bağlantılarının tespit edilmesi için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yazdığı yazıya karşılık Emniyet Müdürlüğü mahkemeye “Araştırma Tutanağı”nı gönderdi. Tutanakta, Ebu Abdulkadir kod adını kullanan H.Y.’nin Suriye’ye giden kişilerin sınır geçişlerini organize ettiği belirtildi.

Araştırma tutanağında, Ö.Y.’nin şûra üyesi olarak faaliyet yürüttüğü, çatışma bölgeleriyle bağlantılı olan Samanpazarı Grubu’nun hicret kararı alarak Suriye’ye gittiği bilgisi yer alıyor.

IŞİD toplantıları için cuma tatili

Ö.Y.’nin Türkiye’ye döndükten sonra Çubuk ilçesinde 5-6 kişilik bir ders grubu oluşturduğu belirtilen tutanakta yer alan bilgilerde yer alan ifadeler şunlar:

“Son süreçte Çubuk ilçesinde Selefi/Tekfirci ideolojiyi benimseyen ve ufak gruplar halinde hareket eden şahısların, A.O.Ç., Ö.Y. ve beraberindeki şahıslar tarafından bir araya getirildikleri, bu doğrultuda Çubuk’ta bulunan mescitte tek çatı altında toplandıkları tespit edilmiştir. Mescitte cuma namazlarına katılımının yoğun olduğu, katılanların Çubuk esnafı olması sebebiyle çevredeki diğer esnafın da mescide davet edilmesi nedeniyle katılımların giderek arttığı tespit edilmiştir. DEAŞ terör örgütünün fikir ve görüşlerini destekleyen şahısların devletin resmi tatil günlerini tanımadıkları, cuma günlerini tatil kabul ettikleri, bu konu ile Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturmalar devam ettiği bilinmektedir.”