IŞİD ABD uçaklarını vurmayı yasaklamış

"Havada görülen uçakları vurmak kesinlikle yasaktır."

IŞİD ABD uçaklarını vurmayı yasaklamış

Irak’ın Ninova vilayetine bağlı Karakuş kentinde, IŞİD’in, koalisyon güçlerinin uçaklarına saldırılmasını yasakladığını gösteren bir belge ele geçirildi.

Sputnik’in haberine göre, Ninova Ovası Koruma Güçleri (NPU) tarafından IŞİD’den geri alınan, Musul’un 32 km güneybatısında bulunan Karakuş kentindeki “seferberlik merkezinde” örgüt militanlarına Musul üzerinde uçuş yapan koalisyon uçaklarına saldırılmasının yasaklandığını gösteren el ilanları IŞİD’den geri alınan Karakuş’teki bir “seferberlik merkezinde” bulundu.

‘Uçak evlerin çatısına inse bile vurmayın’

IŞİD bölge sorumlularından olan Ebu Muawia imzalı ve bir panoya yapıştırılmış halde bulunan el ilanında, “Havada görülen uçakları hangi irtifada olursa olsun, herhangi silahla vurmak kesinlikle yasaktır. Uçak, evlerin çatısına inse bile vurmayın” denildi. IŞİD, “seferberlik merkezlerini” yerel halk içerisinden yeni cihatçılar yetiştirmek için kurmuştu.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, ekim ayından bu yana Musul üzerinde saldırıları düzenliyor.

Koalisyon güçleri, bugüne dek pek çok kez Iraklı milisler ve ordu güçlerine yönelik hava saldırısı düzenlemek, insani ve askeri yardımların IŞİD’in eline geçmesine sebep olmakla suçlanmıştı.