İşçilerin kaldığı barakalarda yangın: Harita teknisyeni hayatını kaybetti

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, bir inşaat firmasına ait şantiyede işçilerin kaldığı barakalarda yangın çıktı.

İşçilerin kaldığı barakalarda yangın: Harita teknisyeni hayatını kaybetti

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde, bir inşaat firmasına ait şantiyede işçilerin kaldığı barakalarda yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen ve Bursa’nın birçok yerinden görülebilen siyah dumanların yükseldiği yangında, 41 yaşındaki harita teknisyeni Deniz Daş bulunduğu konteynerdan çıkamayarak yaşamını yitirdi.

Yangının ardından Bursa Cumhuriyet Savcılığı bölgede incelemede bulundu.Yapılan incelemelerin ardından Deniz Daş’ın cesedi Adli Tıp kurumu morguna kaldırıldı.

MMO Bursa: İhmal var

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, MMO Bursa Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Tetik ve MMO Bursa Şube Müdürü Serdar Sönmez de yangın bölgesini gezerek incelemelerde bulundu. MMO Bursa Şube Başkanı Mart, rüzgarın etkisiyle yangının 2-3 dakika gibi kısa bir sürede 70-80 kişilik konteyner yatakhaneyi tamamen enkaza dönüştürdüğünü ifade etti. Yangının elektrik kontağından kaynaklı olabileceğinin ifade edildiğini belirten Mart, “Nedeni her ne olursa olsun yangının bu kadar kısa sürede bu denli etkili olması, yeterli güvenlik önleminin alınmadığını ve ihmalin olduğunu gösteriyor. İnşaat şantiyelerinde emekçilerin barınma koşullarının ne kadar kötü olduğunu da göstermektedir” dedi. (DHA)