İş kazası geçiren 16 yaşındaki Ercan Tuğlu hayatını kaybetti

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve 1 hafta yoğun bakımda kalan 16 yaşındaki Tuğlu bugün yaşama gözlerini yumdu.

İş kazası geçiren 16 yaşındaki Ercan Tuğlu hayatını kaybetti

İstanbul Ümraniye’de komi olarak çalıştığı restorandan, ehliyeti olmadığı halde motorla sipariş servisine gönderilen ve kaza geçiren 16 yaşındaki Ercan Tuğlu yaşamını yitirdi.

Geçtiğimiz Pazar günü Ümraniye’de ‘Huzur’ adlı restoranda sigortasız bir şekilde komi olarak çalışan 16 yaşındaki lise öğrencisi Ercan Tuğlu, ehliyeti olmadığı halde restoranın motoruyla yemek siparişine giderken bir sucu arabasıyla çarpıştı ve ağır şekilde yaralandı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve 1 hafta yoğun bakımda kalan 16 yaşındaki Tuğlu bugün yaşama gözlerini yumdu.

‘Sorumlu iş yeridir’
Liseli Gençlik Muhalefeti üyesi olan Tuğlu’nun avukatı Nuriye Alsancak, hukuki her türlü süreci başlatacaklarını, maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söyledi. Alsancak ayrıca “Ehliyeti olmayan çalışanı motorla servise yollamak ölüme açık davetiye vermektir. İş yeri sahibi bu cinayetten sorumludur. Ercan’ın sigortasız çalıştırılması da ayrıca bir suçtur” diye konuştu.
‘Harçlığı için çalışıyordu’
Tuğlu’nun arkadaşları olayla ilgili bir mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajda “Ercan halkın parasına göz dikenlerin, onların paralarını ayakkabı kutularında saklayanların yönettiği ülkede okul harçlığı için çalışıyordu” ifadeleri kullanıldı. Ercan’ın arkadaşları ayrıca, davanın takipçisi olacaklarını ve bu ve buna benzer diğer iş cinayetlerine karşı her zaman mücadele edeceklerini dile getirdi.