İş Bankası'ndan Can Dündar açıklaması

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Petrol Ofisi iddianamesinden, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verildiği iddia edilen uygun koşullu krediye kadar birçok konuyla ilgili BloombergHT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran'a değerlendirmelerde bulundu.

İş Bankası'ndan Can Dündar açıklaması

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Petrol Ofisi iddianamesinden, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verildiği iddia edilen uygun koşullu krediye kadar birçok konuyla ilgili BloombergHT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran’a değerlendirmelerde bulundu.

Bali, Petrol Ofisi ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini, süreç devam ettiği için banka ile ilgili bu dava özelinde yayınlar yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.  “Biz şahsen de yargılanıyoruz. Fakat bu konuda ne yapıp, ne yapmadığımızı iyi biliyoruz. Dolayısıyla bunun rahatlığını yaşıyoruz. Ancak bunu bilmemiz bize hukuki koruma sağlayamayabiliyor” diyen Bali, bu konuda hukuki olarak haklarını savunmaya devam edecekleririni ve hukuka güvendiklerini söyledi.

“Her krediye hakim değilim ama bu kurumun herhangi bir konuda yanlış bir işi olmayacağına ilişkin özgüven ile söyleyebilirim ki böyle bir şey yoktur” diyen Bali, bankanın subjektif herhangi bir kriterle, siyasetle ilişkisinin olmadığına, tamamen bankacılık kriterlerine göre faaliyet yürüttüğüne vurgu yaptı.

Bali, “Keşke yasalar izin verse de, piyasa oranları ile kıyaslayarak hangi faiz oranında bu krediyi kullandırdığımızı açıklayabilsem. Ancak bankacılık kanunu açısından bunlar sırdır. Ama bu konuda yapılan bu kadar yayından sonra şunu söyleyeyim ne Can Dündar’a ne de başkasına herhangi bir faizsiz kredi veya kıyak iş sağlanmamıştır” diye konuştu.

Bankanın 185 bine yakın paydaşı olduğunu ifade eden Bali bankanın ‘ağırbaşlı’ prensiplerle yönetildiğini belirtti. Daha önce bazı yayın organlarında İş Bankası’nın Dündar’a bankacılık mevzuatına aykırı şekilde kredi sağladığı iddiası gündeme gelmişti.