Irkçılıktan ceza alan sporcu Rio'da Türk bayrağını taşıyacak

2016 Olimpiyat Oyunları’nın resmi açılış töreninde Türkiye’nin bayrağını, daha ırkçı söylemleri nedeniyle 6 ay men cezası alan milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıyacak.

Irkçılıktan ceza alan sporcu Rio'da Türk bayrağını taşıyacak

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları’nın yarın yapılacak resmi açılış töreninde Türkiye’nin bayrağını, daha ırkçı söylemleri nedeniyle 6 ay men cezası alan milli güreşçi Rıza Kayaalp taşıyacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada, Maracana Stadı’nda yarın TSİ 02.00’de gerçekleştirilecek olimpiyatların resmi açılış töreninde Türkiye’nin bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp’in taşıyacağı belirtildi.

Türkiye, olimpiyat oyunlarında 21 branşta 103 sporcuyla madalya mücadelesi verecek.

6 ay men edilmişti

Rıza Kayaalp, Haziran Direnişi döneminde sosyal medyada yaptığı açıklamalarla büyük tepki çekmişti. Direniş sürecinde sokağa çıkan halka bir çok hakarette bulunan Rıza Kayaalp’e Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği’nden (FILA) ceza gelmiş, Milli güreşçi, ırkçı söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle 6 ay müsabakalardan men edilmişti.

Kayaalp’in attığı o tweet’ler

Irkçılığı aldığı cezayla sabit Kayaalp’in o skandal tweet’leri şöyleydi:

“Ermenistan halkı kutlama yapıyormuş taksimi işgal ettik türkiyeye rahatça hakaret edebiliyoruz diye, yazıklar olsun bunlara destek çıkanlara”
“sandık kalkmadı arkadas istemiyorsan verme oyunu, yakip yıkmaya ne gerek var devletin milletin malindan ne istiyorsunuz…”
“Sizin yaptıgınız eylemi s…. Vatan hayinleri.”
“rizeli kardeslerimize hellel olsun fitnecilere fırsat vermediiler.”
“mesele başbakan’ı karşılamak degil arkadaş. Hala anlamadın mı? Gel hadi” hava alanı yolunda…:)”
“yazıklar olsun size ermenilere bıraktınız meydanı allah belanızı versin eylemci capulcuları.”