“Irak’ta istikrarın sağlanmasına asıl engel ABD Büyükelçiliği’dir”

IŞİD'e karşı savaşan Irak Gönüllü Halk Güçleri Komutanlarından Hasan Abdulhadi, Musul’u kurtarma operasyonlarıyla ilgili planları hakkında bilgi verdi.

“Irak’ta istikrarın sağlanmasına asıl engel ABD Büyükelçiliği’dir”

IŞİD’e karşı savaşan Irak Gönüllü Halk Güçleri Komutanlarından Hasan Abdulhadi, Musul’u kurtarma operasyonlarıyla ilgili planları hakkında bilgi verdi.

Tesnim Haber’in Irak Gönüllü Halk Güçleri Komutanlarından Hasan Abdulhadi ile yaptığı röportajda, Abdulhadi, Gönüllü Halk Güçlerinin Musul’u kurtarma operasyonlarıyla ilgili planları hakkında bilgi vererek Irak Gönüllü Halk Güçlerinin, IŞİD’le mücadelede birçok beceri kazandığını söyledi. “Terör örgütü IŞİD’in yollara ve köprülere nasıl bomba yerleştirdiğini çok iyi biliyor.” diyen komutan, Gönüllü Halk Güçlerinin şimdi de, Musul’a çıkan alternatif yolları araştırdığını belirtti.

Irak Gönüllü Halk Güçleri Komutanı, terör örgütü IŞİD’in Tazehurmatu şehrine gerçekleştirdiği kimyasal saldırıya değinerek “Musul’u kurtarma operasyonları, özellikle IŞİD’in Tazehurmatu şehrine hardal ve klor gazıyla gerçekleştirdiği kimyasal saldırıdan sonra daha da karmaşık bir hal aldı. IŞİD’in Musul’u kurtarma operasyonlarından sonra kendisini yenilmiş hissettiği için, tekrardan bu kimyasal gazları kullanması mümkündür. Bu yüzden Irak Gönüllü Halk Güçleri, Musul’u kurtarma operasyonları için plan yapmaktadır.” dedi.

“Irak’ta istikrarın sağlanması ABD, Siyonistler, Körfez ülkeleri ve Türkiye’nin yararına değil”

“Irak’taki Amerikan Büyükelçiliğinin, Irak’ta istikrarın sağlanmasındaki asıl engel olduğunu belirten Hasan Abdulhadi, “Irak halkı hükümete baskı yaparak, arzu edilen reformlara ulaşmak için çabalıyor ama maalesef gizli eller bu işin içine girerek, bunu engelliyorlar. Siyasi alanda en önemli gizli elin ortamı dikkatlice analiz ederek, hükümet ve parlamentonun reform hareketinin önüne taş koymak için çalışan Amerika ve bu ülkenin Bağdat’ın Yeşil Bölgesinde bulunan Büyükelçiliği olduğunu söylemeliyim.” Diyen Abdulhadi Irak’ta istikrarın sağlanmasının ABD, Siyonistler, Körfez ülkeleri ve Türkiye’nin yararına olmadığını söyleyerek “Bu yüzden de Irak’ta şuan ki kargaşa ortamını mümkün olduğu kadar korumak ya da daha fazla kargaşa çıkarmak istiyorlar” dedi.