Irak Hizbullah’ı Suudilere “cehennemin kapılarını açmayı” vaat etti

Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin Suriye’ye asker göndermeye ilişkin yaptıkları açıklamalara Suriye ve İran’dan sonra Irak Hizbullah güçlerinden de cevap geldi. Iraklı Hizbullah güçleri, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye ordu göndermesi durumunda Suudi askerlerine “cehennemin kapılarını açmayı” vaat etti. Bu “vaat”, Hizbullah Tugayı Özel Operasyonlar birimi komutanlığının yaptığı açıklamayla geldi. Komutanlık açıklamasında, “Suudi Arabistan’ın Irak veya Suriye’ye... View Article

Irak Hizbullah’ı Suudilere “cehennemin kapılarını açmayı” vaat etti

Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin Suriye’ye asker göndermeye ilişkin yaptıkları açıklamalara Suriye ve İran’dan sonra Irak Hizbullah güçlerinden de cevap geldi.

Iraklı Hizbullah güçleri, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye ordu göndermesi durumunda Suudi askerlerine “cehennemin kapılarını açmayı” vaat etti.

Bu “vaat”, Hizbullah Tugayı Özel Operasyonlar birimi komutanlığının yaptığı açıklamayla geldi.

Komutanlık açıklamasında, “Suudi Arabistan’ın Irak veya Suriye’ye ordusunu göndermesi, Suudi askerlere cehennemin kapılarını açar” ifadelerine yer verirken, “Suudilerin oğulları ve onların arkasındaki yönetenlere risk almamaları ve ders çıkarmaları” tavsiyesinde bulundu.

“IŞİD denen kiralık militanların, Suriye’de canice planlarını hayata geçirme çabalarının bedelini ödediklerini” belirten Hizbullah Tugayı Komutanlığı, Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerine “riske girmeme ve IŞİD militanlarının acıklı deneyimini tekrarlamama” uyarısında bulundu.

Hizbullah Tugayı, Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan en etkili ve güçlü Şii milis birlikleri olarak değerlendiriliyor.