İngiltere'de ABD ordusuna saldırı planlarken yakalandı

Londra yakınlarındaki Luton kentinde yaşayan 25 yaşındaki IŞİD'li terörist Junead Khan'ın ABD ordusuna yönelik saldırı hazırlığındayken yakalandığı bildirildi.

İngiltere'de ABD ordusuna saldırı planlarken yakalandı

Londra yakınlarındaki Luton kentinde yaşayan 25 yaşındaki Junead Khan’ın, dün çıkarıldığı mahkemede, önce IŞİD militanlarına katılmak için Suriye’ye gitmeyi planladığı daha sonra İngiltere’de bir saldırı planı yapmaya karar verdiği ifade edildi.

Independent gazetesindeki haberde, savcı, Khan’ın bilgisayarında bomba yapımı konusunda El Kaide rehberi bulunduğu, Suffolk’daki Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait üsleri hakkında araştırma yaptığı ve İngiltere’de en iyi nasıl saldırı yapılabileceği yönünde IŞİD militanları ile Khan arasında mesajlaşmalara rastlandığını söyledi.

Mahkemede, geçen yıl temmuz ayında yakalanan Khan’ın evinde IŞİD’in kullandığı bayraklara benzer siyah bayraklar bulunduğu ve bu bayraklarla poz verdiği fotoğrafların yer aldığı kanıtlar da gösterildi.

Khan’ın 23 yaşındaki amcası Shazip Khan’ın da IŞİD’e katılmak için Suriye’ye gitmeyi planladığı ifade edilirken her ikisine verilecek cezanın 13 Mayıs günü çıkarılacakları mahkemede belli olacağı belirtildi.