İngilizler referandumda 'AB'den ayrılalım' dedi

İngiltere'de gerçekleştirilen AB referandumunda şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre AB'den ayrıl kampı önde bulunuyor.

İngilizler referandumda 'AB'den ayrılalım' dedi

İngiltere’de gerçekleştirilen AB referandumunda şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre AB’den ayrıl kampı önde bulunuyor. Reuters geçtiği son haberde sonuçların AB’den ayrılma yönünde kesinleştiğini bildirdi.

Tarihi AB referandumunda oyların yarısı sayıldı. AB’den ayrılmaktan yana olanlar yüzde 51,3 ile kılpayı önde gidiyor. Reuters geçtiği son haberde sonuçların AB’den ayrılma yönünde kesinleştiğini bildirdi.

Birleşik Krallık’ta seçmenler ülkenin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkıp çıkmamasını oylamak için sandık başına gitti.

382 seçim merkezinde oyların sayımının yarısı tamamlandı. Buna göre İngiltere’nin AB’den çıkışını isteyenlerin sayısı 500 bin daha fazla.

Birleşik Krallık’ın kuzeydoğusu ve Galler’de açılan sandıklarda AB’den çıkmak isteyenlerin oranı yüksek çıktı. Londra ve İskoçya’daki merkezlerde ise AB yanlıları kazandı.

BBC’nin tahminine göre AB’den ayrılma yanlılarının oyu yüzde 52, AB’de kalma yanlılarının oyu ise yüzde 48 çıkacak.

Sterlin son 30 yılın en düşük seviyesinde

Referandumda ortaya çıkan tablo ardından Sterlin, 1985’ten bu yana Dolar karşısındaki en düşük seviyeye geriledi.

Sonuçların AB’den ayrılığı işaret etmesi ardından Sterlin – Dolar paritesi 1.3525 oldu.

İşçi Partisi’nin Gölge Maliye Bakanı John McDonnell, İngiliz Merkez Bankası’nın Sterlin’in değerini artırmak için müdahalede bulunmak zorunda kalabileceğini söyledi.