Independent gazetesinden "Erdoğan'ın terörist meslekleri listesi"

İngiliz Independent gazetesi, Recep Tayyip Erdoğan'ın terörist kabul ettiği meslekleri yazdı.

Independent gazetesinden

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 37 kişinin hayatını kaybettiği 3. Ankara katliamıyla ilgili olarak söylediği, “Elinde silahı olan, bombası olan teröristle, konumunu, kalemini, unvanını, amacına ulaşabilmesi için teröriste emir verenin de hiçbir vasfı yoktur. Akademisyen olması, gazeteci olması, STK yönetici olması, aslında o kişinin terörist olduğu gerçeğini değiştirmez.” sözleri dünyada da yankı buldu.

Erdoğan, “Bombayı patlatan terörist olabilir, ama o eylemin amacına ulaşmasını sağlayan bu yardakçılardır. Terör ve terörist tanımını, en kısa sürede yeniden yaparak Ceza Kanunu’na yeniden almalıyız. Bu mesele basın özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü meselesi değildir” diye konuştu.

Henüz Ankara’daki 3. katliamın sorumluluğunu üstlenen bir örgüt bulunmazken Erdoğan ve hükümet katliamdan PKK’yi sorumlu tutmak için ilk andan beri uğraş veriyorlar. Güvenlik kaynaklarından sızdırılan bilgilerle bu iddialar basına yansımasına rağmen henüz resmi bir açıklamama yapılmaması da dikkat çekiyor. AKP’nin ise bu katliamların yaşanmasına neden olan politikalarını tartıştırmamak ve zor kullanımını arttırma planları yapmak dışında bir önlem alma ihtimali dahi görülmüyor.

İngiliz Independent gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaşanan son katliamdan sonra herkesin terörist ilan edilmesini istediği açıklamasını duyururken “Erdoğan’ın terörist olarak damgalamak istediği meslekler listesi” de yayınladı.

Independent gazetesi, listede şu mesleklere yer verdi:

-Gazeteciler

-Hukukçular

-Eylemciler

-Elinde silah ya da bomba olan teröristler ile konumlarını ve kalemlerini onların amaçlarına hizmet etmek için kullananlar

Independent gazetesi Erdoğan’ın geçmişte “baş belası” olarak nitelendirdiği sosyal medyada uygulanan sansürden bahsettiği haberinde Erdoğan’ın bu isteklerinin yeni olmadığı da vurgulandı.