İncirlik'ten kalkan İHA'lar IŞİD'i vurdu

IŞİD'e ait 5 silah mevzii ve araçları Adana'daki İncirlik Üssü'nden havalanan İHA ile vuruldu. Bölgeden alınan bilgilerden ve görüntülerden 29 IŞİD'li öldürüldü.

İncirlik'ten kalkan İHA'lar IŞİD'i vurdu

Suriye’nin kuzey batısında bulunan IŞİD’e ait 5 silah mevzii ve araçları Adana’daki İncirlik Üssü’nden havalanan İHA ile vuruldu. Bölgeden alınan bilgilerden ve görüntülerden 29 IŞİD’li öldürüldü.

IŞİD’li teröristlerinin, Suriye’nin kuzey batısında bulunan Düdyen, Yan Yaban ve Tatimus bölgelerinde bulunan 5 adet silah mevzii ve araçları koordinatları tespit edildi. Koalisyon Harekat Merkezi’nin yönlendirmesiyle İncirlik’ten belirli fasılalar ile havalanan 4 MQ-1 modeli Silahlı İHA, tespit edilen hedefleri ateş altına alarak tam isabetle vurdu. Bölgeden alınan bilgilerden ve görüntülerden 29 militan öldürülürken, araçları da dahil olmak üzere 5 silah mevziisi imha edildi.

34 IŞİD militanı öldürüldü

Dün öğle saatlerinde ise Suriye’deki IŞİD militanları tarafından Kilis’e yapılan roket saldırısı sonucunda; sınırda konuşlu bulunan ateş destek vasıtaları ile Öncü Hudut Karakolu karşısına düşen ve yaklaşık 12 kilometre güneyinde yer alan Tuğhali bölgesindeki IŞİD mevzileri ateş altına alındı. Mevziilerde bulunan 25 IŞİD üyesi terörist etkisiz hale getirildi ve beraberlerinde bulunan 6 araç imha edildi. Dün sabah etkisiz hale getirilen 9 militan ile birlikte toplam 34 IŞİD’li öldürülmüş oldu.