IMF'den Venezuela'da "hiper enflasyon" manipülasyonu

ABD emperyalizmi tarafından boğulmak istenen Venezuela için IMF ve ABD'li spekülatörlerden manipülatif "hiper enflasyon" tahminleri geldi.

IMF'den Venezuela'da

ABD emperyalizmi tarafından boğulmak istenen Venezuela’daki Bolivarcı Devrim’in ekonomik krize çözüm çabaları sürerken IMF ve ABD’li spekülatörlerden manipülatif “hiper enflasyon” tahminleri geldi.

Yüksek enflasyon yaşanan Venezuela’da gelecek seneye yönelik tahminler ise halkı Bolivarcı Devrim’e karşı kışkırtmak için şişirilerek servis edilmeye devam ediliyor. Bu yıl yüzde 481 oranında bir enflasyon yaşandığı iddia edilen Venezuela için gelecek yıl enflasyonun yüzde 1642 oranında olacağı iddia edildi. IMF’nin rakamlarına göre ülkede gelecek yıl enflasyon bu seviyeye çıkacak.

Miami merkezli finansal danışmanlık şirketi BullTick Capital Markets’ın araştırma direktörü Kathryn Rooney Vera, “Venezuela hiper enflasyon uçurumunda” yorumunu yaptı.

IMF aynı zamanda normalde nadir rastlanan şekilde ülkeye yönelik detaylı veriler de paylaştı. Buna göre ülkede bu yıl yüzde 17 oranında işsizlik oranı var ve bu rakamın gelecek yıl yüzde 21 olmasının beklendiği açıklandı.

Venezuela’da ciddi ekonomik sorunlar yaşanmakla birlikte bu durum ABD ve ABD’nin içerideki uzantısı olan Demokratik Birlik (MUD) tarafından daha da kötüleştirilmeye ve Bolivarcı Devrim’e karşı işbirlikçi bir karşı devrim gerçekleştirilmeye çalışılıyor.