İmam Hatipten cihatçılara destek

Zonguldak Alaplı İmam Hatip Lisesi ve İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı işbirliğiyleBayırbucak Türkmenleri'ne yardım çadırı kuruldu.

İmam Hatipten cihatçılara destek

Zonguldak Alaplı İmam Hatip Lisesi ve İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı işbirliğiyle Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım çadırı kuruldu. Bayırbucak Türkmenleri, Suriye’deki cihatçılara TIR’larla askeri mühimmat taşındığının ortaya çıkması sonrası gündeme gelmişti. Şeriatçı Bayırbucak Türkmenleri, El-Kaide’nin Suriye’deki kolu Nusra Cephesi ve Ahrar uş-Şam’ın lojistik merkezi olarak çalışıyor.

Yardım kampanyası hakkına bilgi veren Alaplı İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Adar, “Cebinde parası olmayan insanlar, üzerindeki kazağı, montu çıkarıp çadıra bırakabiliyor. Biz Suriye’de ki, Kerkük’te ki, dünyanın herhangi bir yerindeki Türklere yapılacak olan zulme, zalimlere karşı, şu an belki maddi yardımlarla ama gerekirse canımızla kanımızla kardeşlerimizin yanında yer alacağız. Bu bağlamda Alaplı İmam Hatip Lisesi, İlçe Öğrenci Meclis Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşlarıyla Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere ilçe merkezinde yardım çadırını kurmuş bulunuyoruz. Buraya çocukları ile gelip, yardım paketlerini ulaştıran tüm Alaplı halkına ve duyarlı Türk insanına teşekkür ediyoruz. Topladığımız yardımlar 14 Mart tarihine kadar sürecek ve cuma günü cuma namazı sonrası TIR’lara yüklenip Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılacak. İnşallah devletimiz de bize çeşitli kolaylıkları sağlayacaktır. Kampanyaya destek vermek isteyen yardımseverlerimiz çadırımıza ya da Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesine yardımda bulunabilirler” dedi.