'İmam Hatip müdürü dini nikahla cinsel istismarda bulundu' iddiası

Konya'da bir imam hatip lisesi müdürünün, bu eğitim yılında kaydını başka bir okula alan öğrencisine dini nikahla cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

'İmam Hatip müdürü  dini nikahla cinsel istismarda bulundu' iddiası

Konya’da bir  imam hatip lisesi müdürünün, bu eğitim yılında kaydını başka bir okula alan öğrencisine dini nikahla cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü.

İddialar üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 müfettiş görevlendirip, soruşturma başlattı. Müfettişlerin soruşturma kapsamında hazırladığı dosyanın ardından A.D. yaklaşık 10 gün önce müdürlük görevinden istifa etti. İzne ayrılan A.D. hakkında, hazırlanan soruşturma dosyasını inceleyen Milli Eğitimi Bakanlığı’nın kararı doğrultusunda işlem yapılacak. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde “Bir meslek lisesi müdürünün öğrencisiyle dini nikah kıymak suretiyle cinsel ilişkiye girdiği” iddiasını gündeme getirdi.

Olay, geçen 6 Şubat’ta meydana geldi. İmam Hatip Lisesi Müdürü evli ve 3 çocuk babası, 51 yaşındaki A.D.’nin, “Son sınıfına kadar kendi okulunda okuyan ve bu eğitim yılı başında kaydını başka bir okula alan lise son sınıf öğrencisi ile sürekli görüştüğü, öğrenciyi kaldığı yurttan alarak yemeğe çıkardığı, aralarında duygusal ilişki bulunabileceği ve bunun da camia tarafından hoş karşılanmayacağı” yönünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne isimsiz ihbar mektubu geldi.

Yapılan ihbarı değerlendiren yetkililer, durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlatıp 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, soruşturma dosyasını hazırlayıp Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdi. A.D. de müfettişlerin soruşturması tamamlandıktan sonra yaklaşık 10 gün önce müdürlük görevinden istifa edip, izne ayrıldı. Bakanlıktan çıkacak karar doğrultusunda A.D. hakkında işlem uygulanacağı öğrenildi.

CHP’den TBMM’ye soru önergesi

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt da, konuyu soru önergesiyle meclise taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye verilen soru önergesinde “Bir meslek lisesi müdürünün öğrencisiyle dini nikah kıymak suretiyle cinsel ilişkiye girdiği, öğrencinin evlenme vaadine dayanarak bu olayı çevresindekilere anlatmasıyla konunun açığa çıktığı, Konya kamuoyuna yansımıştır” diyen Bozkurt, müdür hakkında ne gibi adli ve idari işlem yapıldığını, öğrenciye psikolojik destek verilip verilmediğini soruldu.

Kaymakamlıktan suç duyurusu

Bozkurt’un önergesinin ardından olayın sosyal medyada, müdürün öğrencisi ile arasında imam nikahı kıydırarak cinsel istismarda bulunduğu iddialarının yayılması üzerine Kaymakamlık geçen pazartesi günü müdür A.D. hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.