İmam Hatip Lisesi'nde 30 öğrenciye cinsel taciz

Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenciye cinsel istismar yapıldığı ortaya çıktı.

İmam Hatip Lisesi'nde 30 öğrenciye cinsel taciz

Adıyaman’ın Gerger ilçesindeki Gerger Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören yaklaşık 30 öğrenciye cinsel istismar yapıldığı gerekçesiyle okul görevlisi 1 hademe tutuklandı, 3 idarecinin görev yeri değiştirildi. Taciz iddiası basından ve kamuoyundan gizlendi. Konu sosyal medya hesaplarına yansıyınca, kamu görevlileri harekete geçerek yazılanların silinmesi için baskı yapmaya başladı.

Gerçek Gündem‘de yer alan habere göre, taciz olayının duyulması üzerine Adli ve idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında okul hademesi tutuklanarak cezaevine konulurken, 3 öğretmenin de görev yerleri değiştirildi. Cinsel istismarın son 2 yıldır devam ettiği, kız ve erkek çocuk olmak üzere toplamda 30 kişiyi kapsadığı iddia ediliyor.
Genellikle köylerden gelen, gelir düzeyi düşük öğrencilerin kaldığı okul ve yurdun olduğu binada güvenlik görevlisi bulunmuyor.

Yarkadaş: Üstü örtülüyor

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise taciz iddiaları sonrası yaşananlara tepki gösterdi. Yarkadaş, “Taciz haberini öğrenen ve Facebook’ta bu konuyu duyuran siyasetçilere, yazdıklarını silmeleri için baskı yapılıyor” dedi.

Tacizi duyurana baskı

Taciz iddiasını sosyal medyada duyuran bir yerel gazeteci ile CHP Gerger İlçe Başkanı Abdurrahman Acar’ın da bu baskılara maruz kaldığını belirten Yarkadaş şöyle konuştu:
“Gerger’deki okulda dehşetengiz bir taciz iddiası var. Bir gazeteci bunu sosyal medyada yazıyor. Emniyet ve Savcılık, bu paylaşımların silinmesi için baskı yapıyor. Aynı konuyu İlçe Başkanımız Abdurrahman Acar da gündeme getiriyor. İlçe Başkanımıza da baskı yapmaya çalıştılar. Başkanımız geri adım atmadı. Ne yazık ki; kamu görevlileri taciz iddialarının üstünü örtmeye çalışan bir tutum içinde..”

CHP’nin yaklaşık 30 öğrenciye yönelik taciz iddiasının üstünün örtülmesine izin vermeyeceğini belirten Yarkadaş, Gerger’de yaşayan ailelerin de konuya duyarlı olması gerektiğini söyledi.