İmam hatip giren eve canlı bomba girmez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, canlı bomba olayları ve imam hatiplerle alakalı enteresan bir açıklama yaptı.

İmam hatip giren eve canlı bomba girmez

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Trakya ve Balkanlar’dan gelen imam hatip liseleri müdür ve öğretmenleriyle Edirne’de bir araya geldi. Meriç nehri kenarındaki Lalezar restoranda, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Türkiye’de Din Eğitimi ve Öğretimi’ programına katılan Görmez, İslam dünyasında yaşanan en büyük sorunun eğitimden kaynaklandığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, enteresan bir açıklama yaparak batıda ve doğuda Müslümanların düzenlediği canlı bombalı eylemlerine değinip, “Bütün Müslümanları bu kötülükler sarmışken, sizin ülkenizde niye bunlar olmuyor? Batılısı da doğulusu da soruyor. Benim verdiğim cevap şu oluyor. Hamdolsun bizde imam hatip liseleri var. Neden imam hatip Liseleri çok önemli, çünkü imam hatip liselerinin müfredatı kainatın ayetleriyle, kitabın ayetlerini birlikte veriyor” dedi.

Terör halkı İslamdan koparıyor

Doğuda yürütülen terörle mücadeleye de değinen Görmez, terörün bölgede halkını İslam medeniyetinden koparmaya çalıştığını ifade ederek, “Bu topraklarda yaşayan ve tarih boyunca İslama sadakatinde hiçbir şüphe olmayan bir halkın İslam medeniyetinden koparılması söz konusu. Onun için hepimize büyük görevler düşüyor, önce kendi ülkemizin bütünlüğünü korumak ve muhafaza etmek, sonra da çocukları en iyi şekilde yetiştirmek. İslam dünyasında ortaya çıkan yanlış düşüncelerin çocuklarımıza sirayet etmemesinin yolu onları güçlü kılmaktır, medeniyet değerlerimizle mücehhez (donanımlı) kılmak. Bunun için her birimizi daha iyi yetiştirmek için çok daha büyük çaba ve gayret içerisinde bulunması gerek” şeklinde konuştu.