İlk başörtülü rektör tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç tutuklandı.

İlk başörtülü rektör tutuklandı

Türkiye’nin ilk başörtülü rektörü olan Jale Saraç, bugün tutuklandı. 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, tutuklandı.

YÖK tarafından, “Yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından” açığa alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Saraç, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, rektörlük makamında gözaltına alınmıştı.

Saraç’ın açığa alındığının YÖK tarafından açıklanmasının ardından, bazı belgelerin kaçırılacağı ihbarını alan polis, rektörlük binasında arama başlatmıştı. Aramada, bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

Geçen yıl iddiaları reddetmişti

“Üniversite rektörlüğünün ‘paralel yapıya’ hizmet ettiği ve kendisine yakın olmayan öğretim üyelerinin görevine son verildiği” iddiaları hakkında geçen yıl basın toplantısı düzenleyen Saraç, “Menfaat gayreti içerisinde olmadık. Belki de bu yüzden pek çok kesimlerle kırgınlık yaşadık. Bazı istekleri oldu bizden ama biz kanundan yanayız dediğimiz için yapmadık.” şeklinde konuştu. Saraç’ın açıklamalarından satış başları şöyle: