İlhan Cihaner'i tutuklatan "gizli tanık Efe" bulunamıyor

Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'i tutuklatan gizli tanık ortalarda yok.

İlhan Cihaner'i tutuklatan

Aralarında eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu’nun da olduğu bir grup kamu görevlisinin ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı Erzincan’da uygulamaya koydukları iddiasıyla tutuklanıp yargılandığı davada ‘gizli tanıklık’ yapan eski İliç Savcısı Bayram Bozkurt, Serkan Zirek ve Ahmet Koç hakkında Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘PDY/FETÖ terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, ‘yalan tanıklık’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlamaları yönetildi.

İddianamede Zirek ve Bozkurt’un anlatımları dışında, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılanan emekli Albay Dursun Çiçek’in Erzincan’a geldiği ve iddia edilen darbe planının uygulandığı yönünde bir bulgunun olmadığı ifade edildi.

Zirek’in 16 Şubat 2016’da ifadesinin alındığı, fotoğraf teşhisinde yalnızca Çiçek’i teşhis ettiği ve susma hakkını kullandığı belirtildi. Firari olduğu için Bozkurt’un ifadesine başvurulamadığı kaydedildi.

Zirek’in eski savcı Bozkurt’un yönlendirmesi ve baskısıyla ifade verdiği, dayanağı olmayan iddialar ortaya attığı belirtildi. İddianamede, bu iki kişinin ‘Gülen Cemaati bakımından tehlikeli olduğuna inanılan mağdurlar aleyhine delil oluşturacak şekilde ifade verdiği’ vurgulandı.

Şüpheliler için 1 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. Firardaki Bozkurt ile Koç hakkında yakalama emri çıkarıldı. Zirek ise 16 Şubat’tan beri cezaevinde. Davanın ilk duruşması 25 Mayıs’ta görülecek.