İlerici Kadınlar Derneği'nden Bahriye Üçok açıklaması

İlerici Kadınlar Derneği, 26 yıl önce "İslami Hareket" adlı örgütün evine bombalı paket yollayarak katlettiği tarihçi ve siyaset bilimci Bahriye Üçok ile ilgili açıklama yayınladı.

İlerici Kadınlar Derneği'nden Bahriye Üçok açıklaması

İlerici Kadınlar Derneği bundan 26 yıl önce gericiler tarafından laikliği savunduğu için katledilen tarihçi ve siyaset bilimci Bahriye Üçok ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Açıklama şu şekilde:

Katledilişinin 26. yılında Bahriye Üçok’u saygıyla anıyoruz…

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok 26 yıl önce bugün “İslami Hareket” isimli yobaz çete tarafından katledildi.

Üçok’u “tesettür konusundaki düşünceleri yüzünden” cezalandırdıklarını söyleyen katiller “İslam’a sınır koyanları öldürmeyi borç bildiklerini” de eklemeyi ihmal etmediler!

Bahriye Üçok’u katledenler o gün bu sözleri söylerken, bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturanlar “En üst belirleyici İslam’ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir.”, “Elhamdülillah şeriatçıyım” diyeceklerdi.

O gün İslami Hareket adıyla Türkiye’nin aydınlarını katleden çete, bugün “yeni anayasada laiklik olmamalı” sözlerinin sahibi TBMM Başkanlığı koltuğunda oturan İsmail Kahraman’ın başkanlık yaptığı ve 1969 Kanlı Pazarı’nın faili Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) uzantısıdır.

O gün Bahriye Üçok’u katledenler bugün iktidardadır. O gün adı İslami Hareket olan MTTB uzantısı gerici çete bugün “kadın erkek eşit değildir”, “Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil!”, “örtüsüz kadın perdesiz eve benzer” diyen AKP iktidarı ve onun temsilcileridir.

Onlar bugün çocuklarımızın cinsel istismar ve her türlü tehlikeye maruz bırakıldığı Ensar Vakfı gibi gerici örgütlenmelerdir.

Onlar, “Bunların kafasını koparmak lazım, ezmek lazım, bunlar otobüsü cünüp ettiler” diyerek otobüslerde kadınları tekmeleyen yobazlardır.

“Ne zaman gericilik başlasa, ilk tehlike, kadın haklarınadır.” diyen laiklik mücadelesinin neferlerinden Bahriye Üçok’u saygıyla anıyoruz.

Gericiliğe karşı laiklik mücadelesinin ancak kadınlarla zafere ulaşacağının bilinciyle, Bahriye Üçok’un katillerini ve onların temsilcilerini tarihin çöplüğüne gömene kadar mücadeleyi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz.