İki gündelikçi kadının hikâyesi 'Toz Bezi' filmi vizyonda

İki gündelikçi kadının İstanbul’daki hayat mücadelesini anlatan ‘Toz Bezi’ gösterime girdi.

İki gündelikçi kadının hikâyesi 'Toz Bezi' filmi vizyonda

İki gündelikçi kadının İstanbul’daki hayat mücadelesini anlatan ‘Toz Bezi’  gösterime girdi. Uluslararası prömiyerini 66. Berlin Film Festivali Forum Bölümü’nde gerçekleştiren Ahu Öztürk’ün yazıp yönettiği “Toz Bezi” filminin oyuncu kadrosunda Asiye Dinçsoy, Nazan Kesal, Serra Yılmaz, Didem İnselel gibi isimler yer alıyor.

‘Toz Bezi’, Nürnberg’te düzenlenen 21. Türkiye-Almanya Film Festivali’nde en iyi film seçilirken başrol oyuncuları Asiye Dinçsoy ve Nazan Kesal en iyi kadın oyuncu ödülünü paylaşmıştı.

Hayata tutunma çabası, kadınlık, annelik, temizlik ve yoksulluk…

Çekimleri Maltepe’nin Gülsuyu mahallesinde yapılan ve İstanbul’a göç etmiş, evlere temizliğe giderek, hayat mücadelesi veren iki kadının hikâyesini anlatan “Toz Bezi” adlı film bugünden itibaren gösterime giriyor.

İki gündelikçi kadın, temizliğe gittikleri evlerdeki insanlarla kurdukları ilişki, gündelik çatışmalar, kendi arkadaşlık-kardeşlikleri ve bu yakın arkadaşlığın hiyerarşisi, hayata tutunma çabası, kadınlık, annelik, temizlik ve yoksulluk…

Nesrin ve Hatun şehrin yoksulluğu ve zenginliği arasındaki bir vagonda gelip giderken, hayatı anlamaya ve kendilerine gidecek yollar bulmaya çalışırlar. Hatun temizliğe gittiği mahallede bir ev almak için para biriktirmeye çalışırken, Nesrin önce onu terk eden kocasının yokluğuyla, kendi yalnızlığıyla yüzleşir, ardından da 5 yaşındaki kızıyla hayata tutunmanın yollarını arar. Yolları birbirine benzemez ama yoldaşlık bakidir. İki kadın birbirine benzemez hayallerle tutunmaya çalışırlar.

Film, 28 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek 27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak.