İKD'den "şehvet" fetvasına karşı açıklama

Yeniden kuruluş toplantısına hazırlanan İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Diyanet İşleri Balkanlığı'nın skandal "şehvet" fetvası üzerine bir açıklama yayınladı.

İKD'den

Yeniden kuruluş toplantısına hazırlanan İlerici Kadınlar Derneği (İKD), Diyanet İşleri Balkanlığı’nın skandal “şehvet” fetvası üzerine bir açıklama yayınladı.

İKD, “Diyanet kapatılsın” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Gericiliğin kadına biçtiği rol de AKP’nin yeni Türkiye’sinde net bir biçimde şekillenmektedir. İlerici Kadınlar Derneği, Pazar günü yapılacak kuruluş toplantısında 13 yıldır ağzından kadın düşmanlığını düşürmeyen AKP iktidarı ve tüm kurumlarına karşı kadınları mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor.” denildi.

İKD tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle;

Diyanet Kapatılsın!

Bugün Din İşleri Yüksek Kurulu Dini bilgilendirme Platformu’nun inanç, ibadet, ahlak ve sosyal hayat ile ilgili güncel fetva ve kararları sitesine yöneltilen bir soruya verilen cevap, bir kez daha AKP Türkiye’sinin kadın ve çocuk düşmanlığını ortaya koymuştur.

İnternet sitesine yöneltilen “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikâhını düşürür mü?” sorusu ve buna verilen “Babanın şehvetle kızını öpmesi ya da şehvetle ona sarılmasının nikâha bir etkisi yoktur” ve “Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek, şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz. Ayrıca kızın, 9 yaşından büyük olması gerekir” cevabı Diyanet İşleri’nin ne işe yaradığını kanıtlar niteliktedir.

Diyanetin bu skandal görüşün yayımlanmasından sonra yaptığı açıklama ise inandırıcı olmamakla birlikte durumu kurtarmanın acemice bir örneği sayılmalıdır. Daha önce verilen fetvalar da ortadadır.

Geçtiğimiz günlerde yapılan “Nişanlıların flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, el ele tutuşmaları ve benzeri İslam’ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir” ve “Alevilerle evlenilir mi?” sorusuna verilen “Müslüman olanla evlenilir, olmayanla evlenilmez” şeklindeki skandal cevaplar hala sıcaklığını korurken, gericiliğin kadına biçtiği rol de AKP’nin yeni Türkiye’sinde net bir biçimde şekillenmektedir.

İlerici Kadınlar Derneği, Pazar günü yapılacak kuruluş toplantısında 13 yıldır ağzından kadın düşmanlığını düşürmeyen AKP iktidarı ve tüm kurumlarına karşı kadınları mücadeleyi yükseltmeye çağırıyor.

Sömürüye ve karanlığa boyun eğmiyoruz, örgütleniyoruz!

İlerici Kadınlar Derneği