İKD'den İsmail Kahraman'a: Haddini bil!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır" açıklamasına İlerici Kadınlar Derneği'nden cevap geldi.

İKD'den İsmail Kahraman'a: Haddini bil!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Bir İslam ülkesiyiz. Ladinilik olmamalı yeni anayasada ve dindar bir anayasa olmalı” sözlerine İlerici Kadınlar Derneği’nden (İKD) cevap geldi.

İKD tarafından yapılan açıklamada, bütün kadınlar, laiklik düşmanlarına karşı Türkiye’nin her yerinde ses vermeye ve bugün Ankara’da saat 12.00’de TBMM Dikmen Kapısı’na çağırıldı.

“Laikliği kimseye bırakmayız! İsmail Kahraman haddini bil!” başlıklı açıklamada, “Ensar Vakfı rezaletini savunanlar, Cumhuriyet’i “enkaz” olarak adlandıranlar artık kafalarındaki Türkiye’yi açıkça ilan etmekten çekinmiyorlar!” ifadeleri kullanılırken, laikliğin, eşit ve aydınlık bir toplumsal yaşamın güvencesi olduğunu belirtildi. İKD, açıklamada, “Laiklik için kadınlar mücadeleye!” çağrısında bulundu.

İKD tarafından yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde;

Laikliği kimseye bırakmayız!

İsmail Kahraman haddini bil!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman “Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Bir İslam ülkesiyiz. Ladinilik olmamalı yeni anayasada ve dindar bir anayasa olmalı” ifadelerini kullanarak AKP’nin Türkiye için biçtiği elbiseyi açıkladı.

Kahraman’ın bu cesareti aldığı yer bellidir.

Ensar Vakfı rezaletini savunanlar, Cumhuriyet’i “enkaz” olarak adlandıranlar artık kafalarındaki Türkiye’yi açıkça ilan etmekten çekinmiyorlar!

Bu gerici zihniyet, aydınlığı, laikliği ve aklı toplumun bünyesinden söküp atmaya uğraşırken, bir yandan da “Yeni Türkiye” nidalarıyla Anayasa’dan çıkarmak üzere kolları sıvıyor.

Kadınları toplumsal yaşamdan kopartmak, bu ülkeyi karanlığa boğmak için ellerinden geleni yapanlar, gericiliği, kendi siyasal bekaları için anayasal düzeyde de “güvence” altına almak için uğraşıyorlar.

Bugün ülkemizde gericiliğin kalesi haline gelen ve skandal fetvalara imza atan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılması gerekirken, iktidarın yetkili ağızlarının yaptığı laiklik karşıtı açıklamalar yetmezmiş gibi TBMM Başkanı sıfatına sahip İsmail Kahraman adlı zat da Anayasa’daki laiklik ilkesini ayaklar altına alarak ülkemize İslami model biçmeye kalkışıyor.

Laiklik, eşit ve aydınlık bir toplumsal yaşamın güvencesidir.

Namus ve din adı altında ilerici her türlü değere saldıranlara, her fırsatta kadın düşmanlığını beyan etmekten çekinmeyenlere, çocuklarımızın geleceğini karartanlara karşı en başta kadınlar ayağa kalkmalı, mücadele için kolları sıvamalıdır!

AKP’nin “Yeni Türkiye”sine karşı laik bir Türkiye için kadınlar ayağa kalkmalıdır!

Bütün kadınları, laiklik düşmanlarına karşı Türkiye’nin her yerinde ses vermeye, 26 Nisan Salı günü Ankara’da 12.00’da TBMM Dikmen Kapısı’na çağırıyoruz.

Laiklik için kadınlar mücadeleye!

İlerici Kadınlar Derneği