İKD Kadın Akademisi'nde bu hafta

İlerici Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen Beria Onger Kadın Akademisi'nin bu haftaki programı duyuruldu.

İKD Kadın Akademisi'nde bu hafta

İlerici Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen Beria Onger Kadın Akademisi 25 Eylül Pazar günü Kadıköy ve Bakırköy de gerçekleşecek oturumlarla devam ediyor.

Kadıköy programı bu hafta İstanbul Barosu Kadın Hakları komisyonundan Avukat Cansu Demir’in katılacağı ‘Kadın Hakları’ dersi ile saat 13.00’da başlayacak. Kadına yönelik ayrımcılığın ve bunu besleyen hukuki uygulamaların örneklerle masaya yatırılacağı bu oturumda varolan haklar ve bu hakların gündelik hayatta nasıl karşılık bulduğu tartışılacak.

Gamze Yücesan Özdemir ile ‘Türkiye’de kadın emeği’ oturumu

Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in katılacağı ‘Türkiye’de kadın emeği’ dersinin başlama saati 15:30. Kadınların emek süreçlerine katılmaları konusunda karşılaştıkları engeller, yaşadıkları emek sömürüsü ve ev eksenli çalışmanın kadın yaşamındaki yeri dünyadan karşılaştırmalı örneklerle tartışılacak.

Bakırköy’de ‘Gericilik kıskacında kadın’ ve ‘Savaş, göç, emperyalizm ve kadın’ oturumları

Bakırköy programı ise Yrd. Doç. Dr. Semiha Günal katılacağı ‘Gericilik kıskacında kadın’ dersi ile Saat 13.00 da başlayacak.Bu oturumda gerici politikalar aracılığıyla dayatılan yaşam koşullarının toplumsal sonuçları ve kadınların yaşamına dair etkilerinin tartışılması, buradan çıkış yollarına dair önerilerin değerlendirilmesi hedefleniyor.

15.30’da başlayacak ikinci oturumda ise yanı başımızda süren savaş ve emperyalizmin saldırgan politikalarının kadınların yaşamına yansımalarının tartışılacağı ‘Savaş, göç, emperyalizm ve kadın’ dersi yapılacak. İKD GYK üyesi Umut Kuruç’un katılımıyla gerçekleşecek.

Akademi çalışmaları kapsamında önümüzdeki dönem kadınların mücadele programının şekillenmesi hedefleniyor.

Oturumların yapılacağı yerlerin bilgileri:

Kadıköy – KUŞDİLİ EĞİTİM MERKEZİ: Osmanağa Mah. Hasırcıbaşı Cad. No:2 Kadıköy İrtibat: 0542 430 61 11

Bakırköy – Birarada Yaşam Kültür ve Dayanışma Derneği Zeytinlik Mahallesi Cumhuriyetçi Sk. No:22, kat:3 34140 Bakırköy/İstanbul İrtibat: 0533 518 45 11