İKD: Cansel'i fetvalarınız, kadın düşmanlığınız, gerici eğitiminiz öldürdü!

İlerici Kadınlar Derneği, Kayseri'de öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra intihar eden Cansel için bir açıklama yayınladı.

İKD: Cansel'i fetvalarınız, kadın düşmanlığınız, gerici eğitiminiz öldürdü!

Kayseri Melikgazi ilçesinde bulunan M. Eminoğlu Anadolu Lisesinde okuyan 12’nci sınıf öğrencisi Cansel Buse Kınalı, öğretmeni Bayram Özcan’ın cinsel istismarına uğraması sonrasında okul yönetimine yaptıkları şikayetlerden sonuç alınamadı. Lise öğrencisi Cansel Çarşamba günü evinde babasının tabancasıyla kendisini başından vurarak intihar etti.

İlerici Kadınlar Derneği’nin (İKD) “Cansel’i fetvalarınız, kadın düşmanlığınız, gerici eğitiminiz öldürdü!” başlığıyla yaptığı açıklamada, “Ülkemizdeki hukuk uygulamaları, tecavüze uğrayan kadına yönelik gerici bakış ve baskı, AKP eli ile palazlandırılan gerici okul yönetimleri Cansel’e yaşam alanı bırakmamıştır.” denildi.

İKD tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle;

CANSEL’İ FETVALARINIZ, KADIN DÜŞMANLIĞINIZ, GERİCİ EĞİTİMİNİZ ÖLDÜRDÜ!

Cansel’in, öğretmeninin tecavüzüne uğrayarak intihara sürüklenmesine sessiz kalınmamalıdır!

Ülkemizde kadının, tecavüze, tacize, cinayete, gerici uygulamalara, sömürüye, aşağılanmaya uğramadığı tek bir gün yoktur.

Cansel’in artık aramıza olmaması ise tüm bunların kesişmesidir.

Cansel, daha 18 yaşını bile tamamlamamıştır. Öğretmeninin tecavüzüne uğramış, tecavüz okulda örtbas edilmiştir. Tecavüzcü öğretmen, okul tarafından kollanmış, derslere girmeye devam etmiştir. Okul yönetimi öğrencinin yanında değil, tecavüzcünün yanında yer almıştır.

Ülkemizdeki hukuk uygulamaları, tecavüze uğrayan kadına yönelik gerici bakış ve baskı, AKP eli ile palazlandırılan gerici okul yönetimleri Cansel’e yaşam alanı bırakmamıştır.

Bugün biz kadınların elini her zamankinden daha çabuk tutması, örgütlenmesi,  gericiliğe, eşitsizliğe karşı güçlü bir mücadele vermesi gerekmektedir.

Cansel’lerin buseleri solmasın, ülkemiz kadın kanında boğulmasın diye!

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ