İKD: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve TBMM Başkanlığı ne işe yarar?

İKD'den Ensar Vakfı açıklaması: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve TBMM Başkanlığı ne işe yarar?

İKD: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve TBMM Başkanlığı ne işe yarar?

İlerici Kadınlar Derneği(İKD), Ensar Vakfı’nda ortaya çıkan tecavüz haberlerinin ardından Vakıf’ı aklamaya çalışanlara, “dindar ve kindar nesil yetiştirme politikası uğruna çocuklarımız tarikatların insafına terkedilmiştir” diyerek tüm sorumluları hesap vermeye çağırdı.

İKD’nin yaptığı açıklamanın tam metni şöyle:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve TBMM Başkanlığı ne işe yarar?

Karaman’da Ensar Vakfı bünyesindeki bir yurtta 45 çocuğa sistematik şekilde tecavüz edildiği haberleriyle birlikte AKP’li yetkililer vakfı sahiplenme yarışına girdi.

Önce valilikten açıklama geldi ardından yandaş basın kuruluşları can havliyle vakfın hizmetlerini anlatma derdine düştü. Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak “Bir dindar dövme sopası olarak pedofili” başlıklı köşesinde pedofili suçunun AKP öncesinde de olduğunu belirterek bu skandalı aklamaya çalıştı.

ikd

Ardından “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı” Sema Ramazanoğlu yaptığı açıklamalarla Ensar Vakfı ile gurur duyduklarını ifade etti. Olayı “bir kereden bir şey olmaz” ifadesiyle değerlendiren Bakan sorumsuzluğunu ve yaklaşımını açıkça ortaya koymuştur.

Bu da yetmezmiş gibi, çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM genel kuruluna sunulan önergeyi AKP’li Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın AKP’lilerin salonda bulunmaması karşısında kabul oyu çıkmasına rağmen, fiili bir durumlasalt çoğunluğun sağlanmamasını bahane ederek reddedebilmiştir.

Yıllardır vakıf, dernek, kuran kursu, adıyla açılan yatılı yurtların sayısı ve kimler tarafından denetlendiği büyük bir muammadır.

AKP iktidarının dindar ve kindar nesil yetiştirme politikası uğruna çocuklarımız tarikatların insafına terkedilmiştir.

Tayyip Erdoğan’ın ismi yolsuzluklarla anılan oğlu TÜRGEV Başkanı Bilal Erdoğan Vakıfla ilişkilerinin ne kadar “sıkı” olduğunu “Eşimden sonra en çok görüştüğüm kişi ise Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu’dur” sözleriyle açıklamıştır.

Vakfa sahip çıkılması gerektiğini söyleyen AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk “Biz inadına Ensar Vakfı’na destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanabilmiştir.

Çocuk tecavüzlerinin böylesi kurumlarda ilk olmadığını biliyoruz ve görünen o ki, maalesef son da olmayacak.

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet söz konusu olduğunda “şiddet artmadı algıda seçicilik var” diyerek kadın cinayetlerini normalleştirmeye çalışan bu zihniyetin bizi ya da çocuklarımızı korumasını beklemiyoruz.

Türkiye’den IŞİD terör örgütüne katılan binlerce teröristin nerelerde yetiştirildiği sorgulanmalıdır.

Bu yurtlarda hangi yöntemlerle nasıl bir eğitim uygulandığı bütün topluma açıklanmalıdır.

Bilal Erdoğan, Ensar Vakfı hakkında açılan davada davalı listesine eklenmeli, ilişkileri soruşturulmalıdır.

Ensar Vakfı kapatılmalıdır!

AKP Milletvekili Nihat Öztürk ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Ensar Vakfı’nın avukatlığını yapmak yerine hesap vermeli, işgal ettikleri koltukları derhal terk etmelidirler!

TBMM Başkanlığı çocuk istismarının önlenmesi için araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergeyi reddetmesinin hesabını kamuoyuna vermeli ve bu rezalete neden olduğu için istifa etmelidir!

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ