İdil Biret konserinde "15 Temmuz şehitleri" Beethoven'in "Kader" senfonisi ve "İmparator" konçertosuyla anılmış

Bodrum Oda Orkestrası ve İdil Biret "15 Temmuz Şehitleri" anısına konser verdi.

İdil Biret konserinde

Geçtiğimiz Cuma günü Bodrum Oda Orkestrası ve İdil Biret’in “15 Temmuz Şehitlerini Anma” Konseri verdikleri ortaya çıktı.

Konserin haberi yerel basında ve bazı başka sitelerde, “Şehitler Beethoven’in ‘kader’ senfonisi ve ‘imparator’ konçertosuyla anıldı.” ifadesiyle yer aldı.

sanattanyansimalar.com sitesinde yer alan haber şu şekilde:photo-bodrum-konser-5-afis

“Bodrum Oda Orkestrası’nın Naci Özgüç şefliğinde Bodrum Kalesi’nde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına verdiği, anıtsal piyanist TC Devlet Sanatçısı İdil Biret’in solist olarak katıldığı konser büyük ilgi gördü. Bir süre Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcılığı da yapan kontrabas sanatçısı Numan Pekdemir’in Sanat Koordinatörlüğünde düzenlenen konsere dinleyici katılımı ücretsizdi ve kale tümüyle doluydu. Bir kısım müziksever ayakta konseri dinledi.

Konser başlamadan önce bir konuşma yapan, kendisi de Bodrum Turgutreisli olan sanat koordinatörü Numan Pekdemir bu konserde Bodrumlularla tekrar birlikte olmaktan mutlu olduklarını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne, Bodrum Belediyesine ve destek veren tüm sponsorlara teşekkür eden Bodrumda konser yapmanın kolay olmadığını belirden Numan PekdemirPekdemir, halkın sesinin özellikle yerel yönetimlerde destekleyici bir kuvvet olacağını belirterek ” Devlet, yerel yönetimler hatta üniversiteler Bodrum’da sanat ve kültürün lokomotifi olmalıdır” dedi.

boo2Çoğunluğunu İzmirDSO sanatçılarının oluşturduğu Bodrum Oda Orkestrası konserde önce Beethoven’in 5. Senfonisi seslendirildi. Aradan sonra orkestra İdil Biret’e Beethoven’in “İmparator” başlıklı 5. Piyano Konçertosu’nda eşlik etti. Konser sonunda ise Bodrum Oda Orkestrası Vatan Marşı, Gençlik Marşı ve Onuncu Yıl Marşını seslendirerek dinleyiciyi coşturdu. Dinleyiciler ellerinde bayraklarla marşları söyledi. Konser ileride yayınlanmak üzere TRT tarafından kaydedildi.

Konser öncesi katkılarından ötürü Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Naci Özgüç, İdil Biret, TRT adına Levent Mayda, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal , Bodrum Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Yrd. İbrahim Akkaya, D-Marin Turgutreis adına Mustafa Gün, Vanucci Mutfak Banyo adına Genel Müdür Yardımcısı Hafize Çelebioğlu, AEM Mimarlık adına Erdoğan Mermer, Mehmet Eskişar, Çıngıloğlu Turgutreis adına Metin Çıngıloğlu’na birer plaket verildi.

Konseri izleyenler arasında eski Kültür Bakanı İstemihan Talay ve eski Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Şinasi Altıer de yer aldı.”

idil-biretten-demokrasi-sehitleri-konseri