İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim

Efkan Ala görevini Süleyman Soylu'ya devretti.

İçişleri Bakanlığı'nda devir teslim

İçişleri Bakanlığında görevinden istifa eden Efkan Ala ve yerine geçen olan Süleyman Soylu arasında devir teslim töreni yapıldı.

Törende konuşan Efkan Ala şunları söyledi:

“Sayın bakanlarım, saygıdeğer milletvekillerimiz Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Ankara’ya teşrif eden değerli kardeşlerim, değerli basın mensupları, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Öncelikle bu günü bize bahşeden yüce Allah’a şükürler olsun. Ve benim ilk önce bu göreve, beni tevdii eden, bu görevi bana tevdii eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyorum.

Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileriyle destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız, gazi olarak hayatını devam ettiren arkadaşlarımız var. Bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM’ye ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye gibi zaman zaman sistemine, kayıtdışı darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkelerde Meclis desteğinin ve halk desteğinin yanı başımızda hissedilmesi her şeyden daha önemlidir.”

Görevi Ala’dan devralan Süleyman Soylu’nun açıklamaları ise şöyle:

“Burada bugün bulunan çok kıymetli arkadaşlarımız, hanımefendiler, beyefendiler, İçişleri Bakanlığı’nın çok kıymetli mensupları… 21. asıra Türkiye iyi başladı. On yıllar sonra bugünler hatırlandığında, Türkiye’nin hikayesi sadece Anadolu topraklarına değil, bütün dünyaya örnek bir hikaye olacaktır.

Etrafımızdaki coğrafya çok büyük bir sınavdan geçmektedir. 21. yüzyıl hikayemiz ve yolculuğumuz devam etmektedir. Kıymetli liderimiz Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin çizgisi bütün dünyaya yönelik bir cizgidir.

15 Temmuz, Türkiye’den umudu olan tüm milletler için milattır. Demokrasideki milletleşmenin, milletleşmenin ana unsurlarından bir tanesinin demokrasi olduğunu bu asil millet sadece bu topraklara değil, aslında bütün dünyaya göstermiştir. Bunun için her birimizin sorumluluğu 14 Temmuz’dan daha fazla.

FETÖ terör örgütünden tek bir fert kalıncaya kadar, Türkiye bu beladan kurtulacaktır. Bundaki kararlılığımız net ve açıktır. Bu İçişleri Bakanlığı’nın kendine özgü bir tasarrufu değil, milletimizin emridir. Bizim görevimiz bu emri yerine getirmektir.

Anadolu’nun güzel evladı Efkan Bey’den bu bayrağı telim almak bizim için de büyük sorumluluktur. Aziz milletimizin emanetinin bilinci ve sorumluluğu içerisinde ben de kıymetli bakanımıza, kararlı duruş ve engin bilgisini burada pekiştiren uygulamalarından dolayı teşekkür ettiğimizi belirtmek istiyorum. Allah yardımcımız olsun.”