İçişleri Bakanlığı yeni bekçiler için ne şart koştu?

İçişleri Bakanlığı, emniyet hizmetleri sınıfında 5 ilde 2394 bekçi istihdam edileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı yeni bekçiler için ne şart koştu?

İçişleri Bakanlığı, emniyet hizmetleri sınıfında 5 ilde 2394 bekçi istihdam edileceğini duyurdu. Bekçi olmak isteyenlerin ‘kötü şöhretli’ tanınmaması gerekiyor.

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sayfasında yer alan duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı’nca Şırnak, Hakkari, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır il merkezi ve ilçelerde çalıştırılmak üzere 2394 çarşı ve mahalle bekçisi istihdam edilecek.

Bakanlığın duyurusunun ardından valilik ya da kaymakamlıklara başvurularını gerçekleştiren adaylar, yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacak, başarı sağlayanlar çarşı veya mahalle bekçisi olarak göreve başlayacak.

Hangi şartlar öne sürüldü?

Bekçi olmak isteyen adayların Türk vatandaşı olması, en az ilkokulu mezunu olması gerekiyor. Adaylarda aranacak diğer şartlar ise şöyle: “Askeri görevini bitirmiş ve 30 yaşın üstünde olmamak, görevini yapmaya engel teşkil edebilecek bir hastalık veya sakatlığın bulunmadığını sağlık kurulunca verilen raporlarla belgelendirmek, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, kamu haklarından ve kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum olmamak.”

Ayrıca, bekçi olmak isteyenlerin Türk toplum anlayışına göre ‘kötü şöhretli’ tanınmaması da gerekiyor.