İbrahim Kalın’dan eski büyükelçilere sert Tweet

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tayyip Erdoğan'ı istifaya çağıran ABD'nin iki eski Ankara Büyükelçisi'ne sert tepki gösterdi.

İbrahim Kalın’dan eski büyükelçilere sert Tweet

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tayyip Erdoğan’ı istifaya çağıran ABD’nin iki eski Ankara Büyükelçisi’ne sert tepki gösterdi.

İbrahim Kalın, ABD’nin eski Ankara büyükelçileri Morton Abramowitz ve Eric Edelman’ın ortak kaleme aldığı ve otoriterlikle suçladıkları Tayyip Erdoğan’dan reform yapmasını ya da istifa etmesini istemişlerdi.

Yazıya ilişkin, “Kendini sömürge efendisi zanneden iki eski ABD büyükelçisi ‘Erdoğan istifa etsin’ yazmış. Türkiye’ye talimat verdiğiniz günler geçti beyler” ifadelerini kullanan Kalın tepkisini sosyal medya hesabı Twitter üzerinden, gösterdi.

İbrahim Kalın, Gül ve Dündar’ın dava süreci ile birlikte Abramowitz ve Edelman’a da üstü örtük bir şekilde cevap verdiği açıklamada da “Beraat kararı değil, tahliye kararı. Dava devam ediyor. Başka ülkelerde de bu tür casusluk, devletin gizli belgelerini sızdırma davalar oluyor. Wikilieaks belgeleriyle ilgili ne tür tedbirlerin alındığını gördük. Assange neden hala Ekvador’un Londra’daki büyükelçiliğinde? Belgeleri ilk defa sızdıran Manning de 35 yıl hapse mahkûm oldu. Halen hapiste. Batılı ülkeler bu tür karar alınca terörle mücadele. Türkiye’de yapılan muamelenin başka yerlere çekilmesi kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Kalın, Gül ve Dündar’ın devletin güvenliğini tehdit ettiğini iddia ederek “Devletin güvenliğine tehdit teşkil eden bu tür olaylarda hukuki sürecin hukuka uygun devam etmesi önemli. Biz de hukuki süreç olduğu için takip edeceğiz.” dedi.