İbrahim Kalın'dan diploma açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İbrahim Kalın'dan diploma açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın, Erdoğan’ın tartışılan diplomasına ilişkin “Biz diplomayı yayınladık, internette bulunabilir. Bunun üstüne geçen hafta sayın rektör de biz açıklama yaptı. Aslı astarı olmayan bir iddia bu” dedi.

Kalın’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

‘Almanya’nın kirli tarihi…’

Almanya’nın verdiği soykırım kararını bir kez daha kınıyoruz. Gerçeklerle ilgili olmayan bu kararı kesinlikle tanımıyoruz. Onların kirli tarihinin bizim tarihimizi kirletmesine asla izin vermeyiz. Biz gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Berlin Büyükelçimiz istişareler için şu an Ankara’da. Almanya Hükümeti’nin de parlamento kararının bağlacı olmadığını söylemesini bekliyoruz.

Almanya için şuan bir çalışma yapılıyor. Bir eylem planı hazırlanıyor. Bu hazırlanan plan Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Bu durumda sizlere de bilgilendireceğiz. Almanya’nın İncirlik’te müstakil bir üs kurma talebi yok. Sadece İncirlik üssünü kullanmak istiyorlar ki zaten şu anda kullanıyorlar. Belki buradaki personelin artırımı ile ilgili bir trafik olabilir. Burada ayrı müstakil bir üs kurulması söz konusu değil.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diplomasıyla ilgili iddialar…
Cumhurbaşkanımızın diplomasının neden gündeme getirildiği ortada. Biz bu konuda daha öncede açıklama yaptık. Biz diplomayı yayınladık, internette bulunabilir. Bunun üstüne geçen hafta sayın rektör de bir açıklama yaptı. Aslı astarı olmayan bir iddia bu. Burada dert başka. Erdoğan karşıtlığı ile prim yapmaya çalışıyorlar.