İBB Başkanlığına yeni isim iddiaları: Kadir Topbaş istifa mı edecek?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da istifa noktasına geldiği, yerine gelecek ismin de Göksel Gümüşdağ olabileceği öne sürülüyor.

İBB Başkanlığına yeni isim iddiaları: Kadir Topbaş istifa mı edecek?

‘FETÖ’ soruşturması kapsamında damadı tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da istifa noktasına geldiği, Topbaş’ın yerine gelecek ismin de Göksel Gümüşdağ olabileceği öne sürülüyor.

Çeşitli toplantılara katılmak üzere yurtdışına giden Kadir Topbaş’ın yerine Göksel Gümüşdağ’ın vekalet ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kayınbiraderinin damadı olan Gümüşdağ için kulislerde “vekaleti, asil olabilir mi” yorumları yapılıyor.

‘Asil’ mi olacak?

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Göksel Gümüşdağ’ın vekaleti ile ilgili yapılan yorumları köşesinde şöyle aktardı:

“İBB Meclisinde dün ilginç bir durum ortaya çıktı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yine yurtdışına çıkmıştı.Topbaş, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkanı olarak, Kolombiya’nın başkenti Bogota’da yapılacak hem kendi örgütünün genel kuruluna, hem de HABİTAT 3 Zirvesi’ne katılıyor.

Bu nedenle, Göksel Gümüşdağ İBB Meclisi’nde Topbaş’a vekalet ettiğini açıkladı ve “İstanbul’daki Dünya Enerji Kongresi’nde görevlerim var; toplantıyı erken bitirebilir miyiz” dedi.

Üyeler tarafından kutlanan Gümüşdağ; İBB Meclis Grup Başkan vekilliği yanı sıra, Büyükşehir Kulübü Başkanlığı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığını da yürütüyor.

Bir CHP’liden bir yorum: ‘Gümüşdağ’ın vekaleti, asil olabilir mi?'”

Erdoğan ailesinin ‘çok’ yakınında

Topbaş’ın yerine getirileceği öne sürülen Göksel Gümüşdağ Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinin yansıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi belediye meclisi üyesi ve AKP Grubu Başkan vekilliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok yakın bir isim olan Gümüşdağ, Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da yeğeniyle evli.

“Sözkonusu değil” demişti

Topbaş’ın istifa edeceğine yönelik haberler 15 Temmuz öncesi de gündeme gelmiş, ancak o süreçte Topbaş, “hayır çekilmem söz konusu değil. Ben görev süremi tamamlarım. Eğer parti yönetimi 2019 için farklı bir adaya yönelirse onu da o zaman değerlendiririz” yanıtını vermişti.