Hüsnü Mahalli hastaneye sevk edildi

Geçtiğimiz hafta tutuklanan ve Multipl Skleroz (MS) hastalığı bulunan gazeteci yazar Hüsnü Mahalli'nin tedavisi hastanede yapılacak.

Hüsnü Mahalli hastaneye sevk edildi

Önceki hafta tutuklanan Halk TV Programcısı – Yurt Gazetesi Yazarı Hüsnü Mahalli, verilen raporlar üzerine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Mahalli’nin tedavisi artık hastanede yapılacak.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Hüsnü Mahalli, öğlen saatlerinde Silivri Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

Konuya ilişkin bilgi veren CHP İstanbul Milletvekili – CHP Medya Komisyonu Üyesi Barış Yarkadaş, “Hüsnü Mahalli, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin verdiği rapor üzerine hastaneye sevk edildi. Mahalli’nin, geçirdiği iki ağır hastalığın tedavisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde yapılacak” dedi.

Tabip Odası raporları değerlendirdi

Mahalli’nin Pazartesi günü geniş kapsamlı bir tedaviden geçtiğini anlatan Yarkadaş, şunları söyledi:

“Mahalli, rahatsızlanınca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne getirildi. Doktorlar burada, Mahalli’yi tedavi etti. Ardından da mutlaka tam teşekküllü bir hastaneye yatırılması gerektiği yönünde rapor verdi. Ayrıca İstanbul Tabip Odası da bu raporları kendi kurullarında değerlendirdi. İstanbul Tabip Odası da Mahalli’nin mutlaka tam teşekküllü bir hastaneye götürülmesini tavsiye etti. Bunun üzerine, avukatları Turan Aydoğan ile Muhterem Aktaş her iki raporu mahkemeye sundu. Raporlar aynı zamanda cezaevi yönetimine de verildi. Bunun üzerine sevk gerçekleşti.”

Raporlar Adalet ve Sağlık Bakanlıkları’na verildi

CHP’li Barış Yarkadaş, her iki raporu Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a teslim ettiğini de belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Bozdağ ile Sayın Akdağ’a durumu anlattık. İmtiyaz istemediğimizi, sadece Mahalli’nin tedavisinin tam teşekküllü bir hastanede yapılması gerektiğini talip ettiğimizi söyledik. Her iki bakanlığın yetkilileri de raporları hızlıca işleme koydular. Zira; raporlarda telafi edilemeyecek sağlık sorunlarının bulunduğu görülüyordu. Raporlar işleme konulunca, Mahalli tam teşekküllü olarak tarif edilen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne getirildi. Gazeteci ağabeyimiz Mahalli artık tedavisini burada sürdürecek. Umarım en kısa sürede tahliye de olur ve sağlığına da kavuşur.”

(Gerçek Gündem)