Hürriyet'ten vurdumduymazlık: O sayfayı düzenlerken ne düşünüyorlardı?

Hürriyet gazetesi, 22. sayfasında Freedom House (Özgürlük Evi) Başkanı Mark P. Lagon ile yaptığı röportajı yayınlarken sayfanın altında yer verilen reklam gazetenin nasıl bir "akıl tutulması" yaşadığını gözler önüne seriyor.

Hürriyet'ten vurdumduymazlık: O sayfayı düzenlerken ne düşünüyorlardı?

Hürriyet gazetesi, 22. sayfasında ABD hükümeti tarafından finanse edilen “sivil toplum kuruluşu” Freedom House (Özgürlük Evi) Başkanı Mark P. Lagon ile yapılan röportajı yayınladı. Ancak haberde kullanılan Aylan bebek görseli ile sayfanın altında yer alan reklam Hürriyet gazetesinin “akıl tutulmasını” gözler önüne seriyor.

“Batı’nın Hatası” başlığıyla yapılan haberde görsel olarak kullanılan Aylan bebeğin sahile vurmuş cenazesini gösteren fotoğrafın yer aldığı sayfanın alt kısmında bir turizm şirketinin reklamı yer alıyor. Reklamda anne, baba ve çocuktan oluşan bir aile denize atlıyor şeklinde gösterilirken reklamın sloganı ise “Böyle fırsata balıklama atlanır!”

Hayatta kalabilmek için ölümü göze alarak denize açılan ve çoğu zaman insan kaçakçılarının ihmalleri ve vurdumduymazlıkları nedeniyle denizlerde boğulan mülteciler gerçeği karşısında ve daha önemlisi bu trajedilerin sembolü haline gelmiş Aylan bebeğin fotoğrafının altında böyle bir reklamın yayınlanması Hürriyet’in vurdumduymazlığını gösteriyor.

12687912_10153699413077530_5574659362446652993_n