Hürriyet'in kovduğu yazar, "Detayları Cem Küçük'e sorarsınız" dedi

Hürriyet Gazetesi'nde 6 yıldır köşe yazarlığı yapan İsmet Berkan'ın işine son verildi.

Hürriyet'in kovduğu yazar,

Hürriyet Gazetesi’nde 6 yıldır köşe yazarlığı yapan İsmet Berkan’ın işine son verildi. Berkan’ın kararla ilgili soruya “Bunu ben de bilmiyorum. Detayları da Cem Küçük’e sorarsınız.” sözleriyle cevap vermesi dikkat çekti.

Konuyla ilgili medyaradar adlı siteye konuşan Berkan, “Evet Hürriyet’’le yollarımızın ayrıldığı
doğrudur. Anlaşmalı bir şekilde saygılıca yol arkadaşlığımıza son verdik. Hürriyet’i seviyordum, gazeteme ve karara da saygım sonsuz” dedi.

Berkan, “Aydın Bey mi sizi gönderdi” şeklindeki soruya ise “Sayın Aydın Doğan’la görüşmeyeli belki de en az 3 yıl olmuştur. Bu kararı kim neden verdi inan ben de bilmiyorum. ” diye cevap verdi.

“Cem Küçük’e sorarsınız”

Berkan, medyaradar muhabirinin “Yazılarınızla ilgili bir sıkıntı mı sözkonusu oldu” şeklindeki sorusuna da “Bunu ben de bilmiyorum. Detayları da Cem Küçük’e sorarsınız. İlerleyen günlerde öğreneceğim. Herşey daha çok yeni. Hürriyet’i seviyordum, gazeteme ve karara da saygım sonsuz” sözleriyle yanıtladı.

Sosyal medya hesabından AKP’nin tetikçiliğini yapmasıyla bilinen Küçük ise, kovulma kararıyla ilgili yine twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aydın Doğan, İsmet Berkan’ı da kovmuş. Doğan’ın kendi şahsi tasarrufudur. Siyasi bir sebebi yok bu kovmanın..” diye yorum yaptı.