Hürriyet New York Temsilcisi Canikligil serbest bırakıldı

Hürriyet Gazetesi New York Temsilcisi İstanbul'da gözaltına alındı.

Hürriyet New York Temsilcisi Canikligil serbest bırakıldı

Güncelleme: 11.15

Dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan Hürriyet Gazetesi New York temsilcisi Razi Canikligil sabah saatlerinde serbest bırakıldı.


Güncelleme: 01.15

Canikligil’in gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Hürriyet Gazetesi avukatlarından da bir açıklama yapıldı. Canikligil’in bir ‘hata sonucu’ gözaltına alındığını ifade eden Doğan Holding Baş Hukuk Müşaviri Erem Turgut Yücel şunları söyledi:

“Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 2015’te TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Canikligil’in sosyal medyadaki paylaşımlarını şikayet etmesi üzerine, muhabirimizin ifadesinin alınması için yakalama kararı vermişti. Ancak savcılık yaptığı inceleme sonrasında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Tahminimiz, buna rağmen yakalama kararı, teknik bir hatadan dolayı sistemden kalkmamış. Canikligil geçtiğimiz yıl da Türkiye’ye geldi, ancak gözaltına alınmadı. Havalimanı polisi, dün akşam sistemden düşmeyen yakalama kararını görerek, Canikligil’i gözaltına aldı.

Avukat arkadaşlarımız hem İstanbul hem Ankara’da adliyelere gittiler ancak savcılara ulaşamadılar. Mecburen sabahı beklemek zorundayız. Sabah hata ortaya çıkacaktır. Sistemdeki hata düzeltildikten sonra Razi Canikligil’in serbest kalmasını bekliyoruz.”


Güncelleme: 00.20

Hürriyet Gazetesi New York Temsilcisi Razi Canikligil’e daha önce twitter’da yaptığı bir yorum nedeniyle TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu tarafından hakaret davası açıldığı, davada takipsizlik kararı verilmesine rağmen, Emniyet’in bu kararın kendilerine ulaşmadığını iddia ederek göz altına aldığı belirtildi.


Hürriyet Gazetesi New York Temsilcisi Razi Canikligil, Türkiye’ye giriş yaparken Atatürk Havaalanı’nda gözaltına alındı. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle göz altına alındığı iddia edilen Canikligil’in şu an havaalanı karakolunda tutulduğu belirtiliyor.

Canikligil’in ABD’de devam eden Zarrab davasını en yakından takip eden isimlerden olduğu biliniyor.

Öte yandan gözaltı alınışının üzerinden 1 saate geçmesine rağmen Canikligil’in çalıştığı Hürriyet Gazetesi’nin olayla ilgili henüz bir haber yapmadığı dikkatleri çekti.