Hükümetten Hakan Fidan açıklaması

Bakanlar Kurulu, ilk kez Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü'nde yapılan toplantı, saat 11.00'de sona erdi.

Hükümetten Hakan Fidan açıklaması

Bakanlar Kurulu, ilk kez Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Çankaya Köşkü’nde yapılan toplantı, saat 11.00’de sona erdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaparak, “65. Hükümet’le ekonomide yeni bir döneme geçiliyor. Türkiye üreten bir ekonomiye sahip olacak. İkinci olarak da terörün sona erdirilmesidir. Terör belasını bütün imkanlarımızı kullanarak sona erdirmek esas amacımızdır. Üçüncü hedef, yeni anayasayı yapmak, başkanlık sistemini gündeme getirmek ve Türkiye’de söz verdiğimiz siyasal reformları tamamlamaktır. Dördüncüsü dış politikada bütünlüğü korumaktır” ifadelerini kullandı.

“Hükümetin önceliği yeni anayasa ve başkanlık sistemidir” diyen Kurtulmuş’un konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Operasyonlar

Operasyonların tamamlandığı yerlerle ilgili sunumlar yapıldı ve burada ortaya çıkan tahribat masaya yatırıldı. İmar ve inşa faaliyetlerinin yeniden planlandığı bir aşamadayız. Beş ilçemizde toplam yıkılan bina sayısı 6 bin 325’dir. Birim olarak yani daire ölçeğinde 11 bin birimdir. Burada toplam maliyet 855 milyon civarındadır. Vatandaşlarımızın da rızasını alarak yenide imar ve inşa faaliyetleri yapılacaktır.

“Mızıkçı anlayış…”

Özellikle vize serbestisi için üzerimize düşen sorumlulukların aşağı yukarı tamamını gerçekleştirdi. Meseleyi ciddi bir şekilde ele aldığımızı söylemek istiyorum. Ama bu anlayışımızın istismar edilmemesi gerekir. AB’den bazı siyasetçilerin içine girdiği davranışları anlamadığımızı belirtmek istiyorum. İlerleme sağlanabilmesi için önümüzdeki hafta teknokratlar düzeyinde görüşmeler yapması kararlaştırılmış bu çerçevede AB Bakanı önümüzdeki haftalar Brüksel’e gidecek. 65. Hükmet önündeki programı ciddi bir şekilde yerine getirecek.

Bir mızıkçı anlayış içerisinde Türkiye’nin vize serbestisine yaklaştığı noktalarda, bu meseleyi geri bıraktırma, bu meseleyi tehir etmek için Avrupa’dan bazı siyasetçilerin içine girmiş olduğu tavırları, davranışları anlamadığımızı, bu söz ve tavırları uygun bulmadığımızı da ifade etmek isterim.

“Kulislerdeki konuşmalara göre hareket edemeyiz”

Bir gazetecinin, “MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın görevden alınacağı iddiası bir süredir konuşuluyor. Bu iddialar hakkında ne diyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, “MGK toplantısında böyle bir konu gündeme gelmedi. Hakan Fidan MGK’nın başından sonuna kadar toplantıdaydı. Kulislerdeki konuşmalara göre hareket edemeyiz” diye konuştu.

Erken seçim

Kurtulmuş, ‘erken seçim’ ile ilgili sorulan soruya ise, “Şu anda Türkiye’nin ufkunda hiçbir şekilde erken seçim yoktur. Bunu konuşmak millet iradesine saygısızlıktır” dedi