Hükümet borsadaki muhalif şirketlere el koyacak!

Yargıtay ve Danıştay’ın yeniden yapılandırılması ve istinaf sistemine geçilmesi gibi pek çok değişikliği içeren tasarı TBMM’de görüşülmeye başlandı.

Hükümet borsadaki muhalif şirketlere el koyacak!

Yargıtay ve Danıştay’ın yeniden yapılandırılması ve istinaf sistemine geçilmesi gibi pek çok değişikliği içeren tasarı TBMM’de görüşülmeye başlandı. Tasarıda ayrıca kayyumlarla ilgili yeni düzenlemeler de öngörülüyor. Düzenleme ile şirketlerin ortaklık payları veya menkul kıymetler idare yetkilerinin de kayyuma devredilmesi öngörülüyor.

ekonomiekibi.com’un haberine göre, halen Ceza Muhakemeleri Kanunu uyarınca bir şirketin faaliyeti çerçevesinde suç işlendiği hususunda kuvvetli şüphe bulunması halinde soruşturma ve kovuşturma sürecinde şirket işlerinin yürütülmesiyle ilgili kayyum atanabiliyordu. Böylelikle kayyum tedbirinin uygulanabileceği suçlar listesi genişletiliyor. Tasarıya göre “güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar (terör suçları), Sermaye Piyasası Kanunu’nun 110. maddesinde tanımlanan suçlarda” da kayyum atanabilecek.

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in Twitter’da yaptığı paylaşım şöyle:

ipek