AKP'den Cemaatçilere dönüş yolu: 'Çok faydalı' itirafta bulun, meslekte tutalım

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, 'FETÖ'den ihraç edilen hakim ve savcılardan 'çok faydalı itirafçılık' yapanları tekrar mesleğe döndürebileceklerini açıkladı.

AKP'den Cemaatçilere dönüş yolu: 'Çok faydalı' itirafta bulun, meslekte tutalım

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, ‘FETÖ’ soruşturmasında örgüte üye oldukları iddiasıyla ihraç edilip tutuklanan hakim ve savcılardan ‘çok faydalı itirafçılık’ yapanları tekrar mesleğe döndürebileceklerini açıkladı.

Darbe girişiminin arkasından ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında örgüt üyesi olduğu bin 400 hakim ve savcı tutuklanmış veya açığa alınmış, bunlardan 200’e yakın hâkim ve savcının da itirafçı olduğu öğrenilmişti.

HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, basına yaptığı açıklamada ‘örgütün ancak itiraflarla çökertileceğini, bu nedenle itirafların kendileri için çok önemli olduğunu’ söyledi. Yılmaz ardından şu sözlerle devam etti: “İtirafları çok daha yararlı, çok daha önemli olan hakim, savcıların meslekte tutulmalarını dahi genel kurulda tartışacağız. Çok yararlı itiraflarda bulunanlar, çok samimi, örgütü çökertmede çok faydalı itiraflarda bulunanları meslekte tutmayı bile tartışacağız ama her şeyden önce onlar için adli açıdan bir cezasızlık hali söz konusu. Cezada büyük indirim söz konusu. O nedenle biz genellikle etkin pişmanlık yasasından faydalanmalarını öneriyoruz.”