Hrant Dink davasında yeni gelişme

Hrant Dink davasında yeni tutuklamalar gerçekleşti.

Hrant Dink davasında yeni gelişme

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 8 Trabzon Jandarma İstihbarat görevlisinden 5’i tutuklandı. 3 şüpheli hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

 8 şüpheli mahkemeye sevk edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan dönemin jandarma istihbaratında görevli olan 8 şüpheli, emniyeteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Soruşturma Savcısı Gökalp Kökçü, ifadesi alınan 8 şüpheliyi tutuklaması talebiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği şüpheliler Volkan Şahin, Şeref Ateş, Okan Şimşek, Hüseyin Yılmaz ve Gazi Günay’ın Hrant Dink’in öldürülmesi olayında yargılanan bir kısım şüphelilerle irtibatları, bir kısmının Hrant Dink’in ev ve iş yeri çevresinde olaydan yaklaşık 4 ay kadar önce baz verecek şekilde görevlendirme yazısı olmaksızın bulundukları belirtildi.

Hakimlik kararında, diğer şüphelilerle ve yargılananlarla fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek cinayetin işleneceğini bildikleri halde örgütün hedefleri doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün görev ve kadro itibarı ile ele geçirebilmek için bu cinayetin sonucuna hizmet edecek şekilde hareket ettikleri ifade edildi.

Kararda dosya arasında bulunan HTS raporları, baz ve sinyal bilgileri değerledirme raporları cinayetin öncesindeki ve sonrasındaki hareket tarzları gözönüne alındığında müsnet suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve şüphelilerin üzerine atılı suçların Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) 100-3 maddesinde sayılan suçlardan olması nazarı alınarak şüphelilerin ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verdi.

3 şüpheli de yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

4 jandarma görevlisi tutuklanmıştı

Soruşturma kapsamında bugüne kadar dönemin 4 jandarma görevlisi tutuklanmıştı. Daha önce de Jandarma görevlisi Uzman Çavuş Abdullah Dinç, eski Uzman Jandarma Yusuf Bozca, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlilerinden Ergün Yorulmaz ve eski astsubay Emre Cingöz tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.