Hrant Dink cinayetinde Zekeriya Öz bağlantısı ortaya çıktı

Hrant Dink cinayeti davasında tutuklama kararı çıkan üç askerden birinin Zekeriya Öz ile bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

Hrant Dink cinayetinde Zekeriya Öz bağlantısı ortaya çıktı

Dün, Hrant Dink cinayeti soruşturmasında, meslekten ihraç edilen Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile eski jandarma görevlileri Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya’nın tutuklanmasına karar verildi. Şüpheli jandarma görevlisi Muharrem Demirkale’nin Dink cinayetinden bir gün önce ve bir gün sonra Zekeriya Öz ile 7 kez telefonla görüştüğü iddia ediliyor.

Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin davada tutuklu bulunurken, eski jandarma görevlileri Muharrem Demirkale ve Yavuz Karakaya ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak meslekten ihraç edilmişti.

Zekeriya Öz’ün telefon trafiği dikkat çekti

Tutuklanma için yazılan savcılığın sevkinde, eski jandarma görevlisi Muharrem Demirkale’nin Dink cinayetinden bir gün önce ve bir gün sonra Zekeriya Öz ile 7 kez telefonla görüştüğü belirtildi.

Savcılığın sevk yazısında, Muharrem Demirkale’nin 1997-1999 yılları arasında Bitlis’in Tatvan ilçesinde görev yaptığı sırada Mutki ilçesi savcısı olan Zekeriya Öz ile tanıştığını ve Bitlis’te nadiren görüştüklerini anlattığı ifadesine de yer verildi.

İfadesinde, Bitlis’ten ayrıldıktan sonra Öz ile irtibatlarının kesildiğini belirten Demirkale, İstanbul’a çıktıktan sonra tekrar görüşmeye başladıklarını, Dink cinayetinden bir gün önce ve bir gün sonra yaptığı 7 telefon görüşmesinin içeriğini hatırlamadığını söylüyor.

Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Metin Canbay’la da irtibatı var

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü, şüpheli Demirkale’nin 18 Ocak 2007 itibariyle üsteğmen rütbesinde bulunduğu ve bu sırada Zekeriya Öz ile Bitlis’te bile nadiren görüştüğü, Bitlis’ten tayin olduktan sonra irtibatının tamamen kesildiğini belirttiği sevk yazısında, “Demirkale’nin İstanbul’da özel yetkili Cumhuriyet savcısı olarak görev yapan Zekeriya Öz ile Hrant Dink cinayetinden bir gün önce ve bir gün sonra iki telefon ile 7 görüşme yaptığını, 19 Ocak 2007’de FETÖ/PDY silahlı terör örgütü şüphelileri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Metin Canbay’la da telefon irtibatlarının bulunduğunu” kaydetti.

“Üsteğmenin üst düzey kişilerle irtibatı hayatın olağan akışına aykırı”

Yazıda, Demirkale’nin üsteğmen rütbesinde bulunması ve üzerinde çok sayıda sıralı amirlerinin yer almasına rağmen, İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü, İstanbul özel yetkili cumhuriyet savcısı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli emniyet müdürleriyle görüşebilmesi hayatın olağan akışına aykırı olduğu anlatıldı.