Hrant Dink cinayetinde 9 yıl sonra yeni görüntüler ortaya çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Hrant Dink cinayetinde 9 yıl sonra yeni görüntüler ortaya çıktı

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in suikast sonucu katledilmesiyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Hrant Dink cinayetinden 9 yıl sonra yayınlanan görüntülerde, tetikçi Ogün Samast’ı azmettiren ve destek veren dönemin İstanbul ve Trabzon İstihbarat Jandarma Komutanlığı’nda görevli 1 yüzbaşı ve 5 astsubayın olay yerinde inceleme ve keşif yaptığı görüntülere ulaşıldı.

Hrant Dink’in katledildiği günün “kayıp” denilen, ancak 9 yıl sonra AKP’nin yayın organlarından A Haber’de yayınlanan yeni görüntülerde, tutuklanan 6 jandarma istihbaratçısının olay yerinde inceleme yaptığı ve Dink cinayetini tetikçi Ogün Samast ile birlikte planladıkları görülüyor.

‘İttifak’ döneminde dayanak olmuştu

19 Ocak 2007’de gerçekleşen Hrant Dink cinayeti, 17 Aralık 2013 yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında bütünüyle dağılan AKP-Cemaat ittifakı döneminde, Ergenekon kumpasının dayanaklarından biri haline getirilmişti. Liberallerin de koro halinde desteklediği, cinayeti Ergenekon’un işlediğine dair iddia, AKP’nin siyasi sorumluluğunu üstlendiği kumpas davalarında önemli bir dayanak oluşturmuştu.

Cinayetin Cemaat tarafından işlendiğini yazan gazeteciler, Cemaat’in yargıdaki kadroları tarafından başlatılan kumpas davalarının hedefi olmuş, gazeteci Merdan Yanardağ ve Nedim Şener, Oda TV ve Ergenekon davaları nedeniyle hapis yatmışlardı.