Hosteslere başörtüsü ayarı

2008 yılından sonra ilk kez 17 Nisan'da, Paris-Tahran seferlerine başlayacak Air France, çalışanlarına bir iç yazışma gönderdi.

Hosteslere başörtüsü ayarı

2008 yılından sonra ilk kez 17 Nisan’da, Paris-Tahran seferlerine başlayacak  Air France, çalışanlarına bir iç yazışma gönderdi.

Air France’ın bu hatta uçacak hosteslerden uçak dışında pantolon ve uzun kollu üniforma ile başörtüsü takmalarını istediği belirtildi.

Çalışanlar sendikasının sözcüsü Françoise Redolfi, Europe-1 radyo kanalı yaptığı açıklamada, Air France’ın bu konuda dayatmada bulunamayacağını, gönüllülük ilkesine göre uygulamaya gidilmesini istediklerini bildirdi.

Redolfi, “İran’daki kurallarla ilgili bir yargımız yok, biz bunun gönüllülük ilkesi ile olmasını, başörtüsü takmak istemeyenlerin bu hatta uçmaya zorlanmamalarını ve bu yüzden cezalandırılmamalarını istiyoruz” dedi.

Fransız sendikacı, hosteslerin, bu hatta uçmayı reddetmeleri halinde primlerinin kesilmesinden endişe ettiğini dile getirdi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Bakan  Laurence Rossignol’a bazı çalışanların şikayette bulunduğu ancak şu ana kadar yanıt alamadığı bildirildi.