Hizbullah: Suriye’deki başarılar bizi güçlendirdi

Hizbullah Hareketi'nin Merkez Yönetim Konseyi Başkanı Şeyh Nebil Kavuk, Suriye Savaşı’ndaki müdahalesinin Hizbullah’ı güçlendirdiğini belirtti.

Hizbullah: Suriye’deki başarılar bizi güçlendirdi

Hizbullah Hareketi’nin Merkez Yönetim Konseyi Başkanı Şeyh Nebil Kavuk, Suriye Savaşı’ndaki müdahalesinin Hizbullah’ı güçlendirdiğini belirtti.

Suriye’de tekfirci teröristlere karşı savaşan Hizbullah Hareketi’nin bu müdahalesiyle birlikte güçlendiğini söyleyen yetkili, “Hizbullah bugün en iyi durumundadır ve Suriye’deki savaşa müdahalesi onu güçlendirmiştir.” dedi.

Son yıllarda cihatçı terör örgütlerine karşı Suriye Ordusu’nun yanında savaşan Hizbullah, özellikle Suriye’nin Lübnan sınırına yakın bölgelerde faaliyet yürütüyor.

Örgüt, Suriye’deki askeri faaliyetinin amacının Suriye krizinin Lübnan’a sıçramasını engellemek olduğunu belirtiyor.

“Suudilerin Yemen’deki soykırımı insanlığın üzerinde bir lekedir”

Kavuk, daha önce yaptığı bir açıklamada Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı yürüttüğü askeri saldırılara yönelik sert ifadeler kullanmıştı.

“Suudi rejiminin Yemen’deki soykırımı insanlığın üzerinde bir lekedir” ifadelerini kullanan Hizbullah yetkilisi Riyad’ın Yemen’e karşı savaşı kendi kendine başlattığını, ancak karşılaştığı zorluklar ve yaptığı hatalar nedeniyle suçu Hizbullah’a ve Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’a atmaya çalıştığını belirtmişti.

Geçtiğimiz yılın Mart ayında Yemen’e karşı Suudi Arabistan’ın başlattığı hava saldırıları sonucunda 8400 kişi hayatını kaybetti.

Kavuk ayrıca, Hizbullah’ı terör örgütü ilan etmenin ve yaptırımlar uygulamanın Riyad’ın Yemen’deki kayıplarını gidermeyeceğini ifade etti.

Riyad’ın etkisinin büyük olduğu Arap Ligi ve Körfez İşbirliği Konseyi, Mart ayının başında Hizbullah’ı terör örgütü ilan etmiş, Suudi Arabistan Lübnan Ordusuna 3 milyar dolarlık paketi ve 1 milyar dolarlık iç güvenlik yardımını engellemişti.

“Hizbullah zaferlerle yoluna devam edecektir”

Şeyh Nebil Kavuk, Suudilerin Yemen, Irak, Suriye, Bahreyn ve Lübnan’daki hatalarının sonuçlarını yaşadığını ifade ederek “Hizbullah, zaferlerle yoluna devam edecektir. Herhangi bir karar, yaptırım veya tehdit bunu engelleyemeyecektir.” dedi.

Suudi Arabistan’ın, Hizbullah’ın Suriye’deki cihatçı terör örgütlerine karşı elde ettiği başarıların öfkesi nedeniyle Lübnan’a baskı oluşturmak amacıyla yaptığı hamleler Hizbullah tarafından Riyad’ın “terörle mücadele” iddiasını çürüttüğünü açıklamıştı.