Hitler'in evine yıkım kararı

Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka, Hitler'in doğduğu evin yıkılmasını istedi.

Hitler'in evine yıkım kararı

Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Nazi diktatör Adolf Hitler’in doğduğu evin yıkılması gerektiğini belirterek, “Bana göre yıkım en temiz çözümdür.” dedi..

Avusturya Sosyal Demokrat Partili (SPÖ) Sobotka, haftalık Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Adolf Hitler’in doğduğu evin kamulaştırılması amacıyla hazırlanan yasa tasarısının son aşamaya geldiğini söyledi.

Ev ile ilgili tasarrufta bulanabilmeleri için kamulaştırılacağını aktaran Sobotka, “Karar gereklidir. Çünkü Cumhuriyet, geçmişte çok kez olduğu gibi evin Neo-Nazilerin tapınma merkezi olmasını ve orada toplanıp slogan atmalarını engellemek istiyor. Benim görüşüm evin yıkılmasıdır. Bana göre yıkım en temiz çözümdür.” değerlendirmesinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı sözcülüğü ise yıkımın henüz söz konusu olmadığını ve Meclis’in yıl sonuna doğru Hitler’in doğduğu evin akıbetini belirleyecek kararı vereceğini açıkladı.

hitlerinevi

Uzun süredir boş duran evin sahibiyle Avusturya hükümeti bir uzlaşma sağlayamayınca, hükümet eve el koydu ve ev sahibine tazminat ödeyecek. Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, evin yıkılmasını en iyi çözüm olarak gördüklerini söyledi. Avusturya, Hitler’in doğduğu evin neonazilerin ziyaretgahı ve anıt yerine dönüşmesini engellemek istiyor.

Eski Almanya Başbakanı ve Nazilerin lideri Adolf Hitler, 20 Nisan 1889’da Yukarı Avusturya eyaletinin Braunau am Inn kasabasındaki evde doğmuş ve 3 yaşına kadar burada yaşamıştı.