Hitler 'twit'leri Yıldız Tilbe'ye pahalıya mal oldu

2014 yılının Temmuz ayında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı Twitter üzerinden Musevi düşmanı ırkçı mesajlar paylaşan ve büyük bir tepki gören şarkıcı Yıldız Tilbe, bu mesajlarının bedelini geç de olsa ödemiş oldu.

Hitler 'twit'leri Yıldız Tilbe'ye pahalıya mal oldu

Reklam sektöründe bir “skandal”ın kıyısından dönüldü. Bu kez 2014 yılının Temmuz ayında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Twitter üzerinden Musevi düşmanı ırkçı mesajlar paylaşan ve büyük bir tepki gören şarkıcı Yıldız Tilbe, bu mesajlarının bedelini geç de olsa ödemiş oldu.

Telekomünikasyon şirketi Turkcell’in gençlere yönelik markası “Gnctrkcll” için hazırlanan Sevgililer Günü reklamı “Çare Yıldız Tilbe” kampanyasının Yıldız Tilbe’nin 2014’teki Twitter mesajları nedeniyle son anda iptal edildiği ve “Gnctrkcll” sosyal medya hesaplarından kaldırıldığı söyleniyor.

yildiz

Yıldız Tilbe, 2014’te Twitter üzerinden, “İsrailin sonuna az kaldı sizi ne duvarlarınız nede ektiğiniz o ağaçlar kurtaramıycak size ölümde olmayacak şeytanın oğulları Amerika israil”, “Allah hitlerden razı olsun bunlara az bile yapmış ne kadar haklıymış adamcaaz”, “bu Yahudilerin sonunu gene müslümanlar getiricek Allahın izniyle az kaldı azz”, “Allah ve kendi peygamberleri Musa a.s dahil bütün peygamberlere düşmanlar” ve “iftara nasıl az kaldıysa sizin sonunuzada o kadar kaldı dünyanın yaşı itabariyle” mesajlarını atmıştı.

Turkcell tarafından Sevgililer günü kampanyasında kullanılmak üzere hazırlanan “Çare Yıldız Tilbe” reklamlarının ise Yıldız Tilbe’nin bu sözlerinin hatırlatılması üzerine apar topar yayından çekildiği konuşuluyor. Tilbe’nin milyonlarca liralık olduğu söylenen bir reklam anlaşması böylece çöpe giderken, ırkçılığın bedelinin geç de olsa ödetildiği ifade ediliyor.